/ Nieuws

Drie Nederlanders hebben tourcard definitief binnen

15-1-2019 16:13

Naast Niels Zonneveld en Mike van Duivenbode hebben nog drie Nederlanders een tourcard bemachtigd. Nu het deelnemersaantal van de UK Q-school bekend is, zijn ook Yordi Meeuwisse, Vincent van der Meer en Maik Kuivenhoven zeker van een felbegeerde tourcard.

Er waren dit jaar 30 tourcards te verdelen op de twee Q-schools. Hoeveel tourcards er worden verdeeld op welke Q-school kan pas worden bepaald nadat het deelnemersaantal van beide bekend is. Aangezien maandag de deadline was voor de UK Q-school kan de balans opgemaakt worden.

In Hildesheim deden 249 spelers mee, terwijl in Wigan 397 darters een poging gaan wagen. Hierdoor krijgt Europa elf tourcards, waarvan er al vier naar de dagwinnaars zijn gegaan. De overige 7 gaan naar de top 7 van de Europese Q-school Order of Merit, waar dus Meeuwisse, Van der Meer en Kuivenhoven te vinden zijn.

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken