/ Nieuws

Van Gerwen en Durrant gooiden vrijwel identieke WK-finale

17-1-2019 14:10

Michael van Gerwen kroonde zich begin deze maand tot wereldkampioen bij de PDC, terwijl Glen Durrant hetzelfde deed bij de BDO. Bij een blik op de cijfers blijkt de beide heren vrijwel een identieke finale gooiden.

Van Gerwen trof in zijn finale Michael Smith en won met 7-3. Durrant moest zien af te rekenen met Scott Waites en won, met 7-3. Beide heren hadden hiervoor evenveel legs nodig: 25. Maar het wordt nog gekker. De Nederlander pakte de eerste leg van de wedstrijd door een finish via de bull en ook de Engelsman finishte de eerste leg via de 'roos'. 

'Mighty Mike' creëerde 54 kansen op de dubbels tijdens zijn finale, waarvan hij er 25 benutte. Ook 'Duzza' mocht 54 keer op de dubbel gooide en ook hij raakte 25 keer. Drie van die 25 geraakte dubbels betekenden een 100+-finish voor beide heren. De twee wereldkampioen besloten hun finales ook hetzelfde. Beiden kroonden zich via de dubbele 16 tot winnaar.

Toch waren er ook verschillende tussen beide finales. Het gemiddelde van Van Gerwen lag beduidend hoger met 102,21 tegenover de 95,19 van Durrant. Verder gooide Van Gerwen 14 keer 180, terwijl Durrant dat 10 keer deed.

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken