/ Nieuws

Van Gerwen en Durrant gooiden vrijwel identieke WK-finale

17-1-2019 14:10

Michael van Gerwen kroonde zich begin deze maand tot wereldkampioen bij de PDC, terwijl Glen Durrant hetzelfde deed bij de BDO. Bij een blik op de cijfers blijkt de beide heren vrijwel een identieke finale gooiden.

Van Gerwen trof in zijn finale Michael Smith en won met 7-3. Durrant moest zien af te rekenen met Scott Waites en won, met 7-3. Beide heren hadden hiervoor evenveel legs nodig: 25. Maar het wordt nog gekker. De Nederlander pakte de eerste leg van de wedstrijd door een finish via de bull en ook de Engelsman finishte de eerste leg via de 'roos'. 

'Mighty Mike' creëerde 54 kansen op de dubbels tijdens zijn finale, waarvan hij er 25 benutte. Ook 'Duzza' mocht 54 keer op de dubbel gooide en ook hij raakte 25 keer. Drie van die 25 geraakte dubbels betekenden een 100+-finish voor beide heren. De twee wereldkampioen besloten hun finales ook hetzelfde. Beiden kroonden zich via de dubbele 16 tot winnaar.

Toch waren er ook verschillende tussen beide finales. Het gemiddelde van Van Gerwen lag beduidend hoger met 102,21 tegenover de 95,19 van Durrant. Verder gooide Van Gerwen 14 keer 180, terwijl Durrant dat 10 keer deed.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken