/ Nieuws

Hughes en Ward winnen tourcard, Durrant stelt teleur

17-1-2019 19:12

Jamie Hughes en Harry Ward zijn de eerste twee spelers die een tourcard hebben bemachtigd op de UK Q-school. Zij waren in de halve finales te sterk voor respectievelijk Kirk Shepherd en Mark McGeeney.

Ward bereikte die halve finale door onder andere Jim Williams te verslaan. In die halve finale speelde hij zijn beste spel en won hij met 5-2 en 103 gemiddeld van de nummer 2 van de BDO, McGeeney. Hughes kreeg onder meer te maken met Daffyd Edwards en wist in de halve finale met 5-1 te winnen van Shepherd.

De UK Q-school is iets anders dan de Europese versie. Bij de Engelse Q-school krijgen de winnaars van de twee halve finales een tourcard, waar in Europa alleen de winnaar van de finale wordt beloond.

Durrant
Veel ogen waren gericht op de wereldkampioen van de BDO, Glen Durrant. 'Duzza' kon de verwachtingen echter niet waarmaken. Bij de laatste 128 verloor hij al: Darren Herewini was met 5-4 te sterk.

Een ander opvallend duel was de strijd tussen Lorraine Winstanley, finaliste van het dames-WK, en drievoudig wereldkampioen John Part. Winstanley was uiteindelijk met 5-3 te sterk voor de Canadees.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken