/ Nieuws

Hughes en Ward winnen tourcard, Durrant stelt teleur

17-1-2019 19:12

Jamie Hughes en Harry Ward zijn de eerste twee spelers die een tourcard hebben bemachtigd op de UK Q-school. Zij waren in de halve finales te sterk voor respectievelijk Kirk Shepherd en Mark McGeeney.

Ward bereikte die halve finale door onder andere Jim Williams te verslaan. In die halve finale speelde hij zijn beste spel en won hij met 5-2 en 103 gemiddeld van de nummer 2 van de BDO, McGeeney. Hughes kreeg onder meer te maken met Daffyd Edwards en wist in de halve finale met 5-1 te winnen van Shepherd.

De UK Q-school is iets anders dan de Europese versie. Bij de Engelse Q-school krijgen de winnaars van de twee halve finales een tourcard, waar in Europa alleen de winnaar van de finale wordt beloond.

Durrant
Veel ogen waren gericht op de wereldkampioen van de BDO, Glen Durrant. 'Duzza' kon de verwachtingen echter niet waarmaken. Bij de laatste 128 verloor hij al: Darren Herewini was met 5-4 te sterk.

Een ander opvallend duel was de strijd tussen Lorraine Winstanley, finaliste van het dames-WK, en drievoudig wereldkampioen John Part. Winstanley was uiteindelijk met 5-3 te sterk voor de Canadees.

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken