/ Nieuws

Durrant loopt tourcard nipt mis, Robinson en Clark winnen

19-1-2019 18:17

Het is Glen Durrant ook op de derde dag van de UK Q-school niet gelukt een tourcard te bemachtigen. De Engelsman bereikte de halve finale, maar verloor daar van Reece Robinson. Matt Clark won de andere halve finale.

Na twee teleurstellende dagen leek zaterdag alles de goede kant op te vallen voor de BDO-kampioen. Na ruime zeges op onder andere John Bowles en Scott Taylor én een nipte zege op Barrie Bates wachtte Robinson in de halve finale. Die wedstrijd bleek de slechtste wedstrijd van de dag voor Durrant met 85 gemiddeld. Hij ging met 5-2 onderuit.

De plek in de halve finale levert Durrant wel zes punten voor de UK Q-school Order of Merit op. Zijn totaal staat nu op acht punten, waardoor hij plek 11 van die ranglijst bezet. De top 11 krijgt ook een tourcard toegewezen.

Robinson en Clark
Robinson versloeg op weg naar de halve finale onder andere David Pallett en Jonathan Worsley. Clark, een voormalig kwartfinalist van de World Matchplay, was in de andere halve finale met 5-2 te sterk voor Cavin Carlin. In die wedstrijd noteerde hij een gemiddelde van ruim 104.

1 Dilemma's met Glen Durrant: #1 bij BDO of #10 bij PDC?

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken