/ Nieuws

Painter mist tourcard dankzij Shepherd

20-1-2019 17:58

Kevin Painter is er niet in geslaagd een tourcard te bemachtigen. De runner-up van het WK in 2004 verloor zijn laatste wedstrijd van Kirk Shepherd, die zijn sportieve plicht deed.

Shepherd wist namelijk al dat hij een tourcard zou krijgen, nadat hij genoeg punten had behaald om in de top 11 van de UK Q-school Order of Merit te eindigen. Hij bereikte de finale en trof daar Painter. 'The Artist' verloor met 5-2, waardoor Barrie Bates er met de tourcard vandoor gaat. De laatste tourcard is voor Nathan Derry. Hij won zijn halve finale met 5-1 van Joe Murnan.

De top 11 van de UK Q-school Order of Merit krijgt ook een tourcard. Die gelukkigen zijn Carl Wilkinson, Jonathan Worsley, Jamie Bain, Glen Durrant, Andy Boulton, Adrian Gray, David Pallett, Joe Murnan, Gavin Carlin, Conan Whitehead en Barrie Bates.

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken