/ Nieuws

Taylor verslaat Van Barneveld met ruime cijfers

21-1-2019 10:55

Raymond van Barneveld stond zondagavond weer tegenover zijn eeuwige rivaal Phil Taylor. Tijdens de Kings of Darts werd de dartsklassieker gespeeld in Enschede. Ook Michael van Gerwen, Roland Scholten en Vincent van der Voort kwamen in actie.

Van Barneveld kon het publiek echter niet trakteren op een overwinning. De Nederlander ging met 11-4 onderuit tegen de 16-voudig wereldkampioen. Barney gooide een gemiddelde van 93.31, terwijl Taylor 103.29 aantikte. 

Van Gerwen liet het publiek wel juichen. Hij trof in Enschede Peter Wright. De kersverse wereldkampioen finishte 170, gooide 19 keer 180 en won met 11-7 van de Schot. Het gemiddelde van Mighty Mike was uiteindelijk 96.86 tegenover 95.81 van Wright.

Naast Van Gerwen en Van Barneveld kwamen nog vier Nederlanders in actie in Enschede. Vincent van der Voort nam het op tegen Darryl Fitton en verloor met 6-2 en Roland Scholten ging met 4-0 onderuit tegen Martin Adams. De jeugdwedstrijd ging tussen twee grote talenten, Justin van Tergouw en Wessel Nijman. Van Tergouw trok die wedstrijd met 4-2 naar zich toe. 

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken