/ Nieuws

Taylor verslaat Van Barneveld met ruime cijfers

21-1-2019 10:55

Raymond van Barneveld stond zondagavond weer tegenover zijn eeuwige rivaal Phil Taylor. Tijdens de Kings of Darts werd de dartsklassieker gespeeld in Enschede. Ook Michael van Gerwen, Roland Scholten en Vincent van der Voort kwamen in actie.

Van Barneveld kon het publiek echter niet trakteren op een overwinning. De Nederlander ging met 11-4 onderuit tegen de 16-voudig wereldkampioen. Barney gooide een gemiddelde van 93.31, terwijl Taylor 103.29 aantikte. 

Van Gerwen liet het publiek wel juichen. Hij trof in Enschede Peter Wright. De kersverse wereldkampioen finishte 170, gooide 19 keer 180 en won met 11-7 van de Schot. Het gemiddelde van Mighty Mike was uiteindelijk 96.86 tegenover 95.81 van Wright.

Naast Van Gerwen en Van Barneveld kwamen nog vier Nederlanders in actie in Enschede. Vincent van der Voort nam het op tegen Darryl Fitton en verloor met 6-2 en Roland Scholten ging met 4-0 onderuit tegen Martin Adams. De jeugdwedstrijd ging tussen twee grote talenten, Justin van Tergouw en Wessel Nijman. Van Tergouw trok die wedstrijd met 4-2 naar zich toe. 

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken