/ Nieuws

Durrant na winnen tourcard: 'Dit voelt net zo goed als winnen Lakeside'

21-1-2019 13:09

Glen Durrant is de komende jaren actief op het PDC-circuit. De regerend BDO-kampioen veroverde afgelopen weekend een tourcard en mag zich nu bewijzen bij de andere bond.

"Dit voelt net zo goed als het winnen van Lakeside", zegt Durrant over het behalen van zijn tourcard. "Ik ben zo blij en opgelucht, want er stond veel druk op me. Ik zag dat veel mensen naar mijn wedstrijden keken."

"Ik heb veel zin in de toekomst. Ik zal 100% geven om zo veel mogelijk te bereiken bij de PDC", zegt hij. "Een van mijn grootste ambities is om te spelen tijdens de World Matchplay in de Winter Gardens in Blackpool."

Het eerste officiële optreden van Durrant bij de PDC kan het eerste Players Championship in Wigan worden. Dat toernooi staat gepland op 9 februari.

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken