/ Nieuws

Van Gerwen opnieuw verkozen tot PDC Speler van het Jaar

22-1-2019 00:17

Michael van Gerwen is uitgeroepen tot de PDC Speler van het Jaar. Tijdens het jaarlijkse PDC Awards Dinner nam de drievoudig wereldkampioen de prijs in ontvangst. Het is het vierde jaar op rij dat hij die award wint.

Voor het winnen van zijn derde wereldtitel pakte Van Gerwen in 2018 19 titels. Zo won hij onder andere de Premier League, The Masters, de World Grand Prix en de World Cup voor Nederland met Raymond van Barneveld. Naast de Speler van het Jaar-award ontving 'Mighty Mike' ook de ProTour Player of the Year-award.

Ook Gary Anderson, Michael Smith en Daryl Gurney vielen in de prijzen. De Schot ontving de Fans' Player of the Year, een prijs die volledig in de handen van de fans lag. De runner-up van het WK Darts, Smith, werd door zijn collega's benoemd tot speler van het jaar en ontving de PDPA Players' Player of the Year. De finale van de Players Championship Finals tussen Gurney en Van Gerwen werd de 'Performance of the Year'.

Jeffrey de Zwaan en Danny Noppert vielen net buiten de prijzen. De Zwaan moest de prijs voor Young Player of the Year laten aan de 22-jarige Max Hopp, die onder andere een Players Championship won. Noppert was genomineerd voor de prijs voor Beste Nieuwkomer. Die prijs ging naar Luke Humphries, die op het WK Darts de kwartfinale bereikte door onder andere Rob Cross uit te schakelen.

Tot slot werd nog een oud-speler in het zonnetje gezet. Rod Harrington kreeg tijdens de Awards Dinner een plek in de PDC Hall of Fame toegewezen. 

UITSLAG AWARDS DINNER
ProTour Player of the Year
Winnaar: Michael van Gerwen
Genomineerden: Peter Wright, Rob Cross, Ian White

Beste Nieuwkomer
Winnaar: Luke Humphries
Genomineerden: Danny Noppert, Ryan Joyce, Gabriel Clemens

TV Performance of the Year
Winnaar: Daryl Gurney (Finale Players Championship Finals v Michael van Gerwen)
Genomineerden: Michael van Gerwen (Finale Premier League v Michael Smith), Gary Anderson (Kwartfinale World Matchplay v Joe Cullen), Michael Smith (Halve finale WK Darts v Nathan Aspinall), Luke Humphries (Vierde ronde WK Darts v Rob Cross)

Fans' Player of the Year
Winnaar: Gary Anderson
Runner-up: Michael van Gerwen

PDPA Players' Player of the Year
Winnaar: Michael Smith
Runner-up: Michael van Gerwen

Young Player of the Year
Winnaar: Max Hopp
Genomineerden: Dimitri Van den Bergh, Jeffrey de Zwaan, Luke Humphries

Player of the Year
Winnaar: Michael van Gerwen
Genomineerden: Gary Anderson, Michael Smith, James Wade

2 | Van Gerwen wint The Masters 2018
3 | Van Gerwen wint Premier League of Darts 2018
4 | Van Gerwen en Van Barneveld winnen World Cup 2018
5 | Van Gerwen wint World Grand Prix 2018
6 | Van Gerwen wint WK Darts 2019

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken