/ Nieuws

Price bestraft voor agressief gedrag

23-1-2019 16:01

Gerwyn Price moet een boete van liefst 21.500 pond betalen voor zijn gedrag op de Grand Slam of Darts. In de finale tegen Gary Anderson was Price dusdanig vervelend bezig dat de Darts Regulation Authority heeft ingegrepen. 

Naast de fikse boete krijgt Price ook een voorwaardelijke schorsing van drie maanden. De boete die Price krijgt is overigens niet alleen voor zijn gedrag in de finale. Die sanctie daarvoor is 'slechts' 12.000 pond. Ook in de kwartfinale tegen Simon Whitlock (8.000) misdroeg hij zich en op social media ging hij eveneens buiten zijn boekje (1.500 pond).

Verder heeft Price een voorwaardelijke schorsing van drie maanden gekregen. Mocht de man uit Wales de komende zes maanden opnieuw in de fout gaan, zal hij direct voor drie maanden worden geschorst.

Ook Gary Anderson moest op het matje komen. De Schot kwam er echter vanaf met een formele waarschuwing.

1 Price en Anderson irriteren zich aan elkaar
2 Anderson geeft Price een duw

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken