/ Nieuws

Tot twee jaar celstraf voor overvallers huis Van Barneveld

28-1-2019 13:45

Drie mannen uit Amsterdam zijn veroordeeld tot celstraffen tot twee jaar voor een overval op de woning van darter Raymond van Barneveld in Den Haag. Een deel van de straf is voorwaardelijk. De overval vond plaats op 16 juni vorig jaar.

Van Barneveld was op het moment van de overval zelf in het buitenland. Zijn vrouw Silvia was alleen thuis. Volgens de drie verdachten (24, 24 en 25 jaar oud) was het de bedoeling een inbraak te plegen. Nadat zij zich een weg naar binnen hadden geforceerd, werden zij op heterdaad betrapt door Silvia van Barneveld. De vrouw werd geslagen, aan haar haren getrokken en bedreigd en ze verklaarde dat ze 'doodsangsten had uitgestaan'.

Stomdronken
Na tien tot vijftien minuten zijn de mannen vertrokken, met onder meer een tas, een iPad en oorbellen. Van Barneveld is daarna naakt in haar auto gestapt en naar vrienden gevlucht. De verdachten - allen midden 20 - hebben de inbraak toegegeven maar hadden ontkend dat ze geweld gebruikten of de vrouw hadden bedreigd. Naar eigen zeggen waren ze stomdronken en was toen spontaan het plan ontstaan om ergens in te breken.

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden tot vijf jaar cel geëist. 

Bron: ANP

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken