/ Nieuws

'Invaller' Bunting laat zich meteen zien

The Masters

01-2-2019 23:27

Stephen Bunting heeft zijn last-minute deelname aan The Masters opgeluisterd met een zege. The Bullet mocht aantreden tegen Darren Webster en sleepte uiteindelijk in de negentiende leg de zege voor de poorten van de hel weg. Ook Dave Chisnall en Mensur Suljovic wonnen hun partijen.

Webster zal opgelucht gereageerd hebben op het nieuws dat niet Gary Anderson maar Stephen Bunting zijn tegenstander zou zijn in de eerste ronde van de Masters. Het lachen zou The Demolition Man echter snel vergaan. Bunting was duidelijk niet van plan om alleen voor spek en bonen mee te komen doen en de twee Engelsen maakten er dan ook een spannende pot van. The Bullet nam steeds een break voorsprong, maar telkens zorgde Webster er dan weer voor dat hij de bordjes weer in evenwicht zette. Zo kabbelde de wedstrijd voort en moest er met een 9-9 stand een negentiende en beslissende leg gegooid worden. Die werd begonnen door The Demolition Man en na zeventien pijlen kreeg hij een kans om de wedstrijd op dubbel elf uit te gooien. Die mogelijkheid miste hij echter, waarna Bunting als een ware sluipschutter 86 op de bull finishte en de wedstrijd naar zich toe trok.

De twee openingsaffiches van de vrijdagavond van The Masters boden een stuk minder spektakel. Het treffen tussen Daryl Gurney en Dave Chisnall, dat uiteindelijk door de laatste winnend werd afgesloten, zorgde nog voor enige opwinding in de zaal. SuperChin kwam immers op een 8-7 voorsprong en had daarmee de zege voor het grijpen, maar hij rekende buiten Chisnall. Die zette een uitmuntende serie neer, won drie legs op rij en pakte daarmee alsnog de winst: 10-8.
De wedstrijd tussen Mensur Suljovic en Simon Whitlock zou nooit een wedstrijd worden. De Oostenrijker was simpelweg veel te goed voor de Australische tovenaar, die gemiddeld twintig punten minder gooide dan Suljovic. Dat was vooral de verdienste van The Gentle, die over elf legs een uitstekend gemiddelde van meer dan 106 per drie pijlen liet noteren. Het werd nog wel 1-1, maar daarna won Whitlock geen leg meer.

Alle verslagen van The BetVictor Masters kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site. 

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

Door: Guy Habets

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken