/ Nieuws

'Invaller' Bunting laat zich meteen zien

The Masters

01-2-2019 23:27

Stephen Bunting heeft zijn last-minute deelname aan The Masters opgeluisterd met een zege. The Bullet mocht aantreden tegen Darren Webster en sleepte uiteindelijk in de negentiende leg de zege voor de poorten van de hel weg. Ook Dave Chisnall en Mensur Suljovic wonnen hun partijen.

Webster zal opgelucht gereageerd hebben op het nieuws dat niet Gary Anderson maar Stephen Bunting zijn tegenstander zou zijn in de eerste ronde van de Masters. Het lachen zou The Demolition Man echter snel vergaan. Bunting was duidelijk niet van plan om alleen voor spek en bonen mee te komen doen en de twee Engelsen maakten er dan ook een spannende pot van. The Bullet nam steeds een break voorsprong, maar telkens zorgde Webster er dan weer voor dat hij de bordjes weer in evenwicht zette. Zo kabbelde de wedstrijd voort en moest er met een 9-9 stand een negentiende en beslissende leg gegooid worden. Die werd begonnen door The Demolition Man en na zeventien pijlen kreeg hij een kans om de wedstrijd op dubbel elf uit te gooien. Die mogelijkheid miste hij echter, waarna Bunting als een ware sluipschutter 86 op de bull finishte en de wedstrijd naar zich toe trok.

De twee openingsaffiches van de vrijdagavond van The Masters boden een stuk minder spektakel. Het treffen tussen Daryl Gurney en Dave Chisnall, dat uiteindelijk door de laatste winnend werd afgesloten, zorgde nog voor enige opwinding in de zaal. SuperChin kwam immers op een 8-7 voorsprong en had daarmee de zege voor het grijpen, maar hij rekende buiten Chisnall. Die zette een uitmuntende serie neer, won drie legs op rij en pakte daarmee alsnog de winst: 10-8.
De wedstrijd tussen Mensur Suljovic en Simon Whitlock zou nooit een wedstrijd worden. De Oostenrijker was simpelweg veel te goed voor de Australische tovenaar, die gemiddeld twintig punten minder gooide dan Suljovic. Dat was vooral de verdienste van The Gentle, die over elf legs een uitstekend gemiddelde van meer dan 106 per drie pijlen liet noteren. Het werd nog wel 1-1, maar daarna won Whitlock geen leg meer.

Alle verslagen van The BetVictor Masters kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site. 

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

Door: Guy Habets

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken