/ Nieuws

Van Gerwen rekent af met Clayton

The Masters

01-2-2019 23:45

Michael van Gerwen heeft zonder al te veel moeite afgerekend met Jonny Clayton. Onze landgenoot speelde zeker niet zijn beste spel, maar was toch goed genoeg om de Welshman op de knieën te dwingen.

Kersvers wereldkampioen Van Gerwen schoot uit de startblokken en leek de wedstrijd al in de eerste vier legs te beslissen. Die legs gingen namelijk allemaal naar de Brabander en voor Clayton dreigde er niets anders dan een oorwassing. Na leg vijf zag de wereld er echter weer een stuk beter uit voor The Ferret. Door een aantal missers op de dubbel van Mighty Mike wist Clayton een break terug te pakken, waarna hij het gat verkleinde naar twee legs. In leg elf kreeg de Welshman zelfs een grote kans om ook zijn tweede break achterstand weg te poetsen, maar op dat moment begon ook Clayton te missen. Van Gerwen hield daardoor ternauwernood zijn marge van twee legs in stand en dat bleek uiteindelijk goud waard. In plaats van 6-5 werd het namelijk 7-4 en dat bleek het beslissende gaatje te zijn voor de regerend wereldkampioen. Die had beet, liet Clayton ook niet meer los en liep in de slotfase van de wedstrijd uit naar een 10-5 overwinning.

Alle verslagen van The BetVictor Masters kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site. 

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

Door: Guy Habets

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken