/ Nieuws

Van Gerwen rekent af met Clayton

The Masters

01-2-2019 23:45

Michael van Gerwen heeft zonder al te veel moeite afgerekend met Jonny Clayton. Onze landgenoot speelde zeker niet zijn beste spel, maar was toch goed genoeg om de Welshman op de knieën te dwingen.

Kersvers wereldkampioen Van Gerwen schoot uit de startblokken en leek de wedstrijd al in de eerste vier legs te beslissen. Die legs gingen namelijk allemaal naar de Brabander en voor Clayton dreigde er niets anders dan een oorwassing. Na leg vijf zag de wereld er echter weer een stuk beter uit voor The Ferret. Door een aantal missers op de dubbel van Mighty Mike wist Clayton een break terug te pakken, waarna hij het gat verkleinde naar twee legs. In leg elf kreeg de Welshman zelfs een grote kans om ook zijn tweede break achterstand weg te poetsen, maar op dat moment begon ook Clayton te missen. Van Gerwen hield daardoor ternauwernood zijn marge van twee legs in stand en dat bleek uiteindelijk goud waard. In plaats van 6-5 werd het namelijk 7-4 en dat bleek het beslissende gaatje te zijn voor de regerend wereldkampioen. Die had beet, liet Clayton ook niet meer los en liep in de slotfase van de wedstrijd uit naar een 10-5 overwinning.

Alle verslagen van The BetVictor Masters kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site. 

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

Door: Guy Habets

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken