/ Nieuws

Price niet opgewassen tegen Wade

The Masters

03-2-2019 00:00

Het avontuur van Gerwyn Price op The Masters eindigde al in de eerste ronde. Zijn opponent James Wade mocht zijn voorsprong snel uitbreiden en gaf deze vervolgens niet meer uit handen.

“The Machine” nam direct het voortouw in de wedstrijd en genereerde al snel een voorsprong van 5-1 in legs. “The Iceman” kon af en toe nog een leg meepikken maar zag “The Machine”, voor hij het wist, op matchpoint staan met 9-4. De wedstrijd beslissen kostte Wade nog de nodige moeite. Met een korte opleving, knokte “The Iceman” zich nog knap terug tot 9-7. Een echte comeback zat er vervolgens niet meer in voor de Welshman, toen Wade via dubbel 6 de wedstrijd besliste.

Qua beginfase leek de partij tussen Joe Cullen en Rob Cross op de voorgaande wedstrijd. Het was in deze partij Cross die gedwongen werd om een achterstand goed te maken (4-1). Op stroeve wijze leek “Voltage” terug te komen tot 4-4, maar door het aanzetten van “The Rockstar” was er ook bij de tweede pauze een voorsprong voor Cullen. In het laatste bedrijf van de partij was het de taak aan Joe Cullen om zijn 6-4 voorsprong naar een goed einde te brengen. Dit werd goed ingeluid met een 100-finish, versterkt met een 107-finish en uiteindelijk afgemaakt via dubbel 8. Uitslag: 10-6.

In de derde partij van de zaterdagavond maakten Michael Smith zijn opwachting tegen Ian White. Beide spelers hielden elkaar lang in evenwicht, maar bij een stand van 5-5 stond Ian White machteloos tegenover het spel van Smith. Met een gemiddelde van boven de 100 liet “Bully boy” niks heel van White en tekende met maar liefst vijf legs op rij voor een overwinning van 10-5.
Peter Wright kende in zijn eerste ronde partij tegen Adrian Lewis de nodige opstartproblemen. Door het gemiddelde van Wright dat rond de 75 lag, kostte het Lewis weinig moeite om uit te lopen naar een 3-0 voorsprong. Vervolgens begon Lewis steeds meer dubbels te missen. Hier maakte Wright dankbaar gebruik van en pakte vier legs op rij. Vervolgens was “Jackpot” weer bij de les wat zorgde voor een comfortabele 7-4 voorsprong. Die comfortabele voorsprong bleek uiteindelijk niet genoeg voor Lewis. Bij een stand van 9-9 was het Wright die via tops de overwinning uit het vuur sleepte.

Uitslagen:

Gerwyn Price 7-10 James Wade
Rob Cross 6-10 Joe Cullen
Michael Smith 10-5 Ian White
Peter Wright 10-9 Adrian Lewis

Alle verslagen van The BetVictor Masters kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site. 

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

Door: Colin Noteboren

1 SAMENVATTING dag 2 The Masters

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken