/ Nieuws

Price niet opgewassen tegen Wade

The Masters

03-2-2019 00:00

Het avontuur van Gerwyn Price op The Masters eindigde al in de eerste ronde. Zijn opponent James Wade mocht zijn voorsprong snel uitbreiden en gaf deze vervolgens niet meer uit handen.

“The Machine” nam direct het voortouw in de wedstrijd en genereerde al snel een voorsprong van 5-1 in legs. “The Iceman” kon af en toe nog een leg meepikken maar zag “The Machine”, voor hij het wist, op matchpoint staan met 9-4. De wedstrijd beslissen kostte Wade nog de nodige moeite. Met een korte opleving, knokte “The Iceman” zich nog knap terug tot 9-7. Een echte comeback zat er vervolgens niet meer in voor de Welshman, toen Wade via dubbel 6 de wedstrijd besliste.

Qua beginfase leek de partij tussen Joe Cullen en Rob Cross op de voorgaande wedstrijd. Het was in deze partij Cross die gedwongen werd om een achterstand goed te maken (4-1). Op stroeve wijze leek “Voltage” terug te komen tot 4-4, maar door het aanzetten van “The Rockstar” was er ook bij de tweede pauze een voorsprong voor Cullen. In het laatste bedrijf van de partij was het de taak aan Joe Cullen om zijn 6-4 voorsprong naar een goed einde te brengen. Dit werd goed ingeluid met een 100-finish, versterkt met een 107-finish en uiteindelijk afgemaakt via dubbel 8. Uitslag: 10-6.

In de derde partij van de zaterdagavond maakten Michael Smith zijn opwachting tegen Ian White. Beide spelers hielden elkaar lang in evenwicht, maar bij een stand van 5-5 stond Ian White machteloos tegenover het spel van Smith. Met een gemiddelde van boven de 100 liet “Bully boy” niks heel van White en tekende met maar liefst vijf legs op rij voor een overwinning van 10-5.
Peter Wright kende in zijn eerste ronde partij tegen Adrian Lewis de nodige opstartproblemen. Door het gemiddelde van Wright dat rond de 75 lag, kostte het Lewis weinig moeite om uit te lopen naar een 3-0 voorsprong. Vervolgens begon Lewis steeds meer dubbels te missen. Hier maakte Wright dankbaar gebruik van en pakte vier legs op rij. Vervolgens was “Jackpot” weer bij de les wat zorgde voor een comfortabele 7-4 voorsprong. Die comfortabele voorsprong bleek uiteindelijk niet genoeg voor Lewis. Bij een stand van 9-9 was het Wright die via tops de overwinning uit het vuur sleepte.

Uitslagen:

Gerwyn Price 7-10 James Wade
Rob Cross 6-10 Joe Cullen
Michael Smith 10-5 Ian White
Peter Wright 10-9 Adrian Lewis

Alle verslagen van The BetVictor Masters kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site. 

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

Door: Colin Noteboren

1 SAMENVATTING dag 2 The Masters

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken