/ Nieuws

Price niet opgewassen tegen Wade

The Masters

03-2-2019 00:00

Het avontuur van Gerwyn Price op The Masters eindigde al in de eerste ronde. Zijn opponent James Wade mocht zijn voorsprong snel uitbreiden en gaf deze vervolgens niet meer uit handen.

“The Machine” nam direct het voortouw in de wedstrijd en genereerde al snel een voorsprong van 5-1 in legs. “The Iceman” kon af en toe nog een leg meepikken maar zag “The Machine”, voor hij het wist, op matchpoint staan met 9-4. De wedstrijd beslissen kostte Wade nog de nodige moeite. Met een korte opleving, knokte “The Iceman” zich nog knap terug tot 9-7. Een echte comeback zat er vervolgens niet meer in voor de Welshman, toen Wade via dubbel 6 de wedstrijd besliste.

Qua beginfase leek de partij tussen Joe Cullen en Rob Cross op de voorgaande wedstrijd. Het was in deze partij Cross die gedwongen werd om een achterstand goed te maken (4-1). Op stroeve wijze leek “Voltage” terug te komen tot 4-4, maar door het aanzetten van “The Rockstar” was er ook bij de tweede pauze een voorsprong voor Cullen. In het laatste bedrijf van de partij was het de taak aan Joe Cullen om zijn 6-4 voorsprong naar een goed einde te brengen. Dit werd goed ingeluid met een 100-finish, versterkt met een 107-finish en uiteindelijk afgemaakt via dubbel 8. Uitslag: 10-6.

In de derde partij van de zaterdagavond maakten Michael Smith zijn opwachting tegen Ian White. Beide spelers hielden elkaar lang in evenwicht, maar bij een stand van 5-5 stond Ian White machteloos tegenover het spel van Smith. Met een gemiddelde van boven de 100 liet “Bully boy” niks heel van White en tekende met maar liefst vijf legs op rij voor een overwinning van 10-5.
Peter Wright kende in zijn eerste ronde partij tegen Adrian Lewis de nodige opstartproblemen. Door het gemiddelde van Wright dat rond de 75 lag, kostte het Lewis weinig moeite om uit te lopen naar een 3-0 voorsprong. Vervolgens begon Lewis steeds meer dubbels te missen. Hier maakte Wright dankbaar gebruik van en pakte vier legs op rij. Vervolgens was “Jackpot” weer bij de les wat zorgde voor een comfortabele 7-4 voorsprong. Die comfortabele voorsprong bleek uiteindelijk niet genoeg voor Lewis. Bij een stand van 9-9 was het Wright die via tops de overwinning uit het vuur sleepte.

Uitslagen:

Gerwyn Price 7-10 James Wade
Rob Cross 6-10 Joe Cullen
Michael Smith 10-5 Ian White
Peter Wright 10-9 Adrian Lewis

Alle verslagen van The BetVictor Masters kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site. 

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

Door: Colin Noteboren

1 SAMENVATTING dag 2 The Masters

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken