/ Nieuws

Van Gerwen via Suljovic naar halve finale The Masters

The Masters

03-2-2019 19:00

Michael van Gerwen heeft zich op sterke wijze geplaatst voor de halve finale van The Masters. De nummer één van de wereld rekende met 10-5 af met Mensur Suljovic, die zeven plaatsen lager staat op de Order of Merit.

De eerste drie legs gingen met de darts mee, waarna 'Mighty Mike' een eerste break wist te plaatsen. Via een knappe 96-finish maakte Suljovic de break ongedaan, maar de Oostenrijker kon niet voorkomen dat Van Gerwen op 4-2 kwam. Ook in de twee daaropvolgende legs slaagden Van Gerwen en Suljovic er niet in om de eigen leg te houden.

Titelverdediger Van Gerwen deed dit wel in de negende leg, waardoor hij op een 6-3 voorsprong kwam. Ook Suljovic hield de eigen leg, dit deed hij met een prachtige 161-finish. Dankzij drie gemiste dubbels van Van Gerwen kwam 'The Gentle' zelfs terug tot 6-5, maar meer zat er niet in voor de Oostenrijker. Van Gerwen won de volgende vier legs en mag zich dankzij een 10-5 overwinning opmaken voor de halve finale. Hierin gaat hij spelen tegen Dave Chisnall.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het The Masters toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

 

Door: Casper Timmers

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken