/ Nieuws

Van Gerwen via Suljovic naar halve finale The Masters

The Masters

03-2-2019 19:00

Michael van Gerwen heeft zich op sterke wijze geplaatst voor de halve finale van The Masters. De nummer één van de wereld rekende met 10-5 af met Mensur Suljovic, die zeven plaatsen lager staat op de Order of Merit.

De eerste drie legs gingen met de darts mee, waarna 'Mighty Mike' een eerste break wist te plaatsen. Via een knappe 96-finish maakte Suljovic de break ongedaan, maar de Oostenrijker kon niet voorkomen dat Van Gerwen op 4-2 kwam. Ook in de twee daaropvolgende legs slaagden Van Gerwen en Suljovic er niet in om de eigen leg te houden.

Titelverdediger Van Gerwen deed dit wel in de negende leg, waardoor hij op een 6-3 voorsprong kwam. Ook Suljovic hield de eigen leg, dit deed hij met een prachtige 161-finish. Dankzij drie gemiste dubbels van Van Gerwen kwam 'The Gentle' zelfs terug tot 6-5, maar meer zat er niet in voor de Oostenrijker. Van Gerwen won de volgende vier legs en mag zich dankzij een 10-5 overwinning opmaken voor de halve finale. Hierin gaat hij spelen tegen Dave Chisnall.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het The Masters toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

 

Door: Casper Timmers

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken