/ Nieuws

Wright, Wade en Chisnall naar laatste vier in Milton Keynes

The Masters

03-2-2019 19:10

Peter Wright lijkt zijn oude vorm weer terug te hebben. Na een teleurstellend WK 2019 staat de Schot in de halve finale van The Masters. In de kwartfinale rekende Wright af met WK-finalist Michael Smith: 10-6.

De partij tussen 'Snakebite' en Smith ging lange tijd gelijk op, want de eerste acht legs gingen met de darts mee. Wright was de eerste die een break wist te plaatsen in de negende leg. De Schot verzilverde de break door via een 101-finish de tiende leg te winnen. In de vijftiende leg slaagde Wright er opnieuw in om de leg van Smith, die problemen met zijn dubbels had, af te pakken. Hiermee kwam hij op een 9-6 voorsprong. De Schot eindigde de partij met een mooie 118-finish.

Wright gaat in de halve finale spelen tegen James Wade. 'The Machine' won zijn kwartfinale met 10-6 van Joe Cullen. In het begin van de wedstrijd zag het er niet naar uit dat Wade de halve finale zou bereiken. De huidige nummer 10 van de wereld keek namelijk tegen een 0-4 achterstand aan, maar draaide deze, mede dankzij een 140-finish, om naar een 7-4 voorsprong. Cullen kwam terug tot 7-6, maar was niet bij machten om de wedstrijd nog te kantelen.

Tot slot kwamen ook Dave Chisnall en Stephen Bunting in actie op de zondagmiddag. Deze partij werd tamelijk eenvoudig gewonnen door Chisnall, die hierdoor voor de eerste keer sinds 2016 weer in de halve finale staat van dit toernooi. 'Chizzy' wist zijn tegenstander meteen te breaken en liep vervolgens snel uit naar een 6-1 voorsprong. De Engelsman zag vervolgens zijn tegenstander drie legs op rij winnen, maar hier bleef het bij. Door de resterende legs zijn kant op te trekken stapte Chisnall met een 10-4 zege van het podium.

Uitslagen kwartfinales
Dave Chisnall - Stephen Bunting 10-4
Michael van Gerwen - Mensur Suljovic 10-5
Joe Cullen - James Wade 6-10
Michael Smith - Peter Wright 6-10

Programma halve finales
Dave Chisnall - Michael van Gerwen
James Wade - Peter Wright

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het The Masters toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

 

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken