/ Nieuws

Wright, Wade en Chisnall naar laatste vier in Milton Keynes

The Masters

03-2-2019 19:10

Peter Wright lijkt zijn oude vorm weer terug te hebben. Na een teleurstellend WK 2019 staat de Schot in de halve finale van The Masters. In de kwartfinale rekende Wright af met WK-finalist Michael Smith: 10-6.

De partij tussen 'Snakebite' en Smith ging lange tijd gelijk op, want de eerste acht legs gingen met de darts mee. Wright was de eerste die een break wist te plaatsen in de negende leg. De Schot verzilverde de break door via een 101-finish de tiende leg te winnen. In de vijftiende leg slaagde Wright er opnieuw in om de leg van Smith, die problemen met zijn dubbels had, af te pakken. Hiermee kwam hij op een 9-6 voorsprong. De Schot eindigde de partij met een mooie 118-finish.

Wright gaat in de halve finale spelen tegen James Wade. 'The Machine' won zijn kwartfinale met 10-6 van Joe Cullen. In het begin van de wedstrijd zag het er niet naar uit dat Wade de halve finale zou bereiken. De huidige nummer 10 van de wereld keek namelijk tegen een 0-4 achterstand aan, maar draaide deze, mede dankzij een 140-finish, om naar een 7-4 voorsprong. Cullen kwam terug tot 7-6, maar was niet bij machten om de wedstrijd nog te kantelen.

Tot slot kwamen ook Dave Chisnall en Stephen Bunting in actie op de zondagmiddag. Deze partij werd tamelijk eenvoudig gewonnen door Chisnall, die hierdoor voor de eerste keer sinds 2016 weer in de halve finale staat van dit toernooi. 'Chizzy' wist zijn tegenstander meteen te breaken en liep vervolgens snel uit naar een 6-1 voorsprong. De Engelsman zag vervolgens zijn tegenstander drie legs op rij winnen, maar hier bleef het bij. Door de resterende legs zijn kant op te trekken stapte Chisnall met een 10-4 zege van het podium.

Uitslagen kwartfinales
Dave Chisnall - Stephen Bunting 10-4
Michael van Gerwen - Mensur Suljovic 10-5
Joe Cullen - James Wade 6-10
Michael Smith - Peter Wright 6-10

Programma halve finales
Dave Chisnall - Michael van Gerwen
James Wade - Peter Wright

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het The Masters toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

 

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken