/ Nieuws

Wright, Wade en Chisnall naar laatste vier in Milton Keynes

The Masters

03-2-2019 19:10

Peter Wright lijkt zijn oude vorm weer terug te hebben. Na een teleurstellend WK 2019 staat de Schot in de halve finale van The Masters. In de kwartfinale rekende Wright af met WK-finalist Michael Smith: 10-6.

De partij tussen 'Snakebite' en Smith ging lange tijd gelijk op, want de eerste acht legs gingen met de darts mee. Wright was de eerste die een break wist te plaatsen in de negende leg. De Schot verzilverde de break door via een 101-finish de tiende leg te winnen. In de vijftiende leg slaagde Wright er opnieuw in om de leg van Smith, die problemen met zijn dubbels had, af te pakken. Hiermee kwam hij op een 9-6 voorsprong. De Schot eindigde de partij met een mooie 118-finish.

Wright gaat in de halve finale spelen tegen James Wade. 'The Machine' won zijn kwartfinale met 10-6 van Joe Cullen. In het begin van de wedstrijd zag het er niet naar uit dat Wade de halve finale zou bereiken. De huidige nummer 10 van de wereld keek namelijk tegen een 0-4 achterstand aan, maar draaide deze, mede dankzij een 140-finish, om naar een 7-4 voorsprong. Cullen kwam terug tot 7-6, maar was niet bij machten om de wedstrijd nog te kantelen.

Tot slot kwamen ook Dave Chisnall en Stephen Bunting in actie op de zondagmiddag. Deze partij werd tamelijk eenvoudig gewonnen door Chisnall, die hierdoor voor de eerste keer sinds 2016 weer in de halve finale staat van dit toernooi. 'Chizzy' wist zijn tegenstander meteen te breaken en liep vervolgens snel uit naar een 6-1 voorsprong. De Engelsman zag vervolgens zijn tegenstander drie legs op rij winnen, maar hier bleef het bij. Door de resterende legs zijn kant op te trekken stapte Chisnall met een 10-4 zege van het podium.

Uitslagen kwartfinales
Dave Chisnall - Stephen Bunting 10-4
Michael van Gerwen - Mensur Suljovic 10-5
Joe Cullen - James Wade 6-10
Michael Smith - Peter Wright 6-10

Programma halve finales
Dave Chisnall - Michael van Gerwen
James Wade - Peter Wright

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het The Masters toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

 

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken