/ Nieuws

Veenstra eerste Nederlandse Dutch Open-kampioen sinds Van Barneveld

03-2-2019 18:23

Richard Veenstra heeft de Dutch Open Darts gewonnen. De Nederlander versloeg Ryan Hogarth in de finale, waarmee hij de eerste Nederlandse Dutch Open-herenkampioen is sinds Raymond van Barneveld in 2006. Mikuru Suzuki pakte twee damestitels in Assen.

Veenstra startte fantastisch in de herenfinale. Hij pakte de eerste set met 3-0 en deelde in de tweede een tik uit. Bij een 2-2 stand in legs gooide hij een 158-finish. Hogarth liet zijn kop echter niet hangen. Hij won de derde en vierde set, al overleefde hij wel twee matchdarts in die vierde set. In de laatste en beslissende set trok de darter uit Ossenzijl de winst definitief naar zich toe.

De individuele damestitel en de koppeltitel bij de dames werden gewonnen door Mikuru Suzuki. De Japanse zet haar opmars voort, nadat ze in januari ook wereldkampioen werd. In de singlefinale trof ze Aileen de Graaf, wie ze geen kans gaf. Het werd 5-2. In de koppelfinale speelde ze samen met Yuriko Yamaguchi en zij whitewashten de regerend kampioene Lorraine Winstanley en Corrine Hammond: 4-0.

Koppelfinale heren
De koppelfinale bij de heren ging tussen Justin van Tergouw/Martijn Kleermaker en Berry van Peer/Gino Vos. De wedstrijd werd een absolute thriller, al leek dat in de beginfase niet zo. Van Tergouw/Kleermaker kwamen 3-0 voor, maar geven dit volledig weg. Na acht legs was de stand gelijk. In de beslissende leg lieten Van Tergouw en Kleermaker het afweten en pakten Van Peer en Vos de titel.

Dutch Open Darts Youth
Naast de senioren kwamen ook de junioren in actie. Daan Bastiaansen kroonde zich tot kampioen bij de jongens onder 18. Hij won in de finale van James Beeton. De trofee van de onder 14-competitie wordt omhooggehouden door Pim van Bijnen. Hij speelde een uitstekend toernooi en won ook de finale overtuigend met 3-0 van Daan Beernink. De meisjestitel werd gewonnen door Layla Brussel. Zij was te sterk voor Rosanne van der Velde met 3-1.

Paradarts
Voor het tweede jaar op rij werd er ook een paradartscompetitie gespeeld tijdens de Dutch Open Darts. De Belg Vincent D'hondt verdedigde zijn titel met succes. Hij won in de finale met 4-0 van de Engelse Matt Doe.

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken