/ Nieuws

Veenstra eerste Nederlandse Dutch Open-kampioen sinds Van Barneveld

03-2-2019 18:23

Richard Veenstra heeft de Dutch Open Darts gewonnen. De Nederlander versloeg Ryan Hogarth in de finale, waarmee hij de eerste Nederlandse Dutch Open-herenkampioen is sinds Raymond van Barneveld in 2006. Mikuru Suzuki pakte twee damestitels in Assen.

Veenstra startte fantastisch in de herenfinale. Hij pakte de eerste set met 3-0 en deelde in de tweede een tik uit. Bij een 2-2 stand in legs gooide hij een 158-finish. Hogarth liet zijn kop echter niet hangen. Hij won de derde en vierde set, al overleefde hij wel twee matchdarts in die vierde set. In de laatste en beslissende set trok de darter uit Ossenzijl de winst definitief naar zich toe.

De individuele damestitel en de koppeltitel bij de dames werden gewonnen door Mikuru Suzuki. De Japanse zet haar opmars voort, nadat ze in januari ook wereldkampioen werd. In de singlefinale trof ze Aileen de Graaf, wie ze geen kans gaf. Het werd 5-2. In de koppelfinale speelde ze samen met Yuriko Yamaguchi en zij whitewashten de regerend kampioene Lorraine Winstanley en Corrine Hammond: 4-0.

Koppelfinale heren
De koppelfinale bij de heren ging tussen Justin van Tergouw/Martijn Kleermaker en Berry van Peer/Gino Vos. De wedstrijd werd een absolute thriller, al leek dat in de beginfase niet zo. Van Tergouw/Kleermaker kwamen 3-0 voor, maar geven dit volledig weg. Na acht legs was de stand gelijk. In de beslissende leg lieten Van Tergouw en Kleermaker het afweten en pakten Van Peer en Vos de titel.

Dutch Open Darts Youth
Naast de senioren kwamen ook de junioren in actie. Daan Bastiaansen kroonde zich tot kampioen bij de jongens onder 18. Hij won in de finale van James Beeton. De trofee van de onder 14-competitie wordt omhooggehouden door Pim van Bijnen. Hij speelde een uitstekend toernooi en won ook de finale overtuigend met 3-0 van Daan Beernink. De meisjestitel werd gewonnen door Layla Brussel. Zij was te sterk voor Rosanne van der Velde met 3-1.

Paradarts
Voor het tweede jaar op rij werd er ook een paradartscompetitie gespeeld tijdens de Dutch Open Darts. De Belg Vincent D'hondt verdedigde zijn titel met succes. Hij won in de finale met 4-0 van de Engelse Matt Doe.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken