/ Nieuws

Van Gerwen en Wade spelen finale Masters

The Masters

03-2-2019 22:37

Michael van Gerwen en James Wade gaan later vanavond bepalen wie de winnaar wordt van The Masters. Beiden wisten de finale van de editie van dit jaar te behalen. Wordt het de vijfde titel voor Van Gerwen of de tweede titel voor Wade?

Van Gerwen moest in de halve finales afrekenen met Dave Chisnall. De Nederlander kwam met een fantastische 170-finish op 4-2 en gooide twee legs later een 141-finish voor de 6-2 voorsprong. Die ruime voorsprong gaf hij vervolgens niet meer uit handen. Bij een 10-5 stand miste ‘Mighty Mike’ nog wat matchdarts, maar twee legs later gooide hij de dubbel acht voor de 11-7 overwinning.

James Wade had het een stuk moeilijker met zijn tegenstander, Peter Wright. Na tien legs stond er een 5-5 stand op het scorebord. Met name Wright liet veelvuldig kansen op de dubbels liggen. Bij een 8-7 voorsprong voor de Schot pakt hij de break voor een 9-7 voorsprong, maar daarna wist ‘Snakebite’ geen leg meer te winnen. Via een geweldige 104-finish kwam Wade op 10-9 om de wedstrijd vervolgens via de dubbel tien met 11-9 te winnen.

Door: Michel Mulders

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken