/ Nieuws

Van Gerwen en Wade spelen finale Masters

The Masters

03-2-2019 22:37

Michael van Gerwen en James Wade gaan later vanavond bepalen wie de winnaar wordt van The Masters. Beiden wisten de finale van de editie van dit jaar te behalen. Wordt het de vijfde titel voor Van Gerwen of de tweede titel voor Wade?

Van Gerwen moest in de halve finales afrekenen met Dave Chisnall. De Nederlander kwam met een fantastische 170-finish op 4-2 en gooide twee legs later een 141-finish voor de 6-2 voorsprong. Die ruime voorsprong gaf hij vervolgens niet meer uit handen. Bij een 10-5 stand miste ‘Mighty Mike’ nog wat matchdarts, maar twee legs later gooide hij de dubbel acht voor de 11-7 overwinning.

James Wade had het een stuk moeilijker met zijn tegenstander, Peter Wright. Na tien legs stond er een 5-5 stand op het scorebord. Met name Wright liet veelvuldig kansen op de dubbels liggen. Bij een 8-7 voorsprong voor de Schot pakt hij de break voor een 9-7 voorsprong, maar daarna wist ‘Snakebite’ geen leg meer te winnen. Via een geweldige 104-finish kwam Wade op 10-9 om de wedstrijd vervolgens via de dubbel tien met 11-9 te winnen.

Door: Michel Mulders

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken