/ Nieuws

Vijf op een rij voor Van Gerwen

The Masters

03-2-2019 23:29

Michael van Gerwen heeft voor het vijfde jaar op rij The Masters gewonnen. In de finale tegen James Wade kwam de Nederlander nauwelijks in de problemen en boekte hij een prima overwinning: 11-5.

Via een prachtige 124-finish kwam ‘Mighty Mike’ op een 2-1 voorsprong. Nadat Wade drie kansen liet liggen om op 4-4 te komen, brak Van Gerwen zijn tegenstander via tops (5-3). Een nieuwe 124-finish bracht de Nederlander vervolgens op 6-3 en over de helft in deze finale.

De kers op de taart volgde een leg later: een prachtige 170-finish zette Van Gerwen op 7-3 en bracht hem dus een ruime voorsprong bij de tweede pauze. Wade wist nog tot 9-5 te komen, maar de laatste twee legs waren een prooi voor de wereldkampioen. Via de dubbel acht pakte hij zijn vijfde Masters titel op rij. Een absoluut record!

Door: Michel Mulders

1 SAMENVATTING The Masters avondsessie dag 3

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken