/ Nieuws

Vijf op een rij voor Van Gerwen

The Masters

03-2-2019 23:29

Michael van Gerwen heeft voor het vijfde jaar op rij The Masters gewonnen. In de finale tegen James Wade kwam de Nederlander nauwelijks in de problemen en boekte hij een prima overwinning: 11-5.

Via een prachtige 124-finish kwam ‘Mighty Mike’ op een 2-1 voorsprong. Nadat Wade drie kansen liet liggen om op 4-4 te komen, brak Van Gerwen zijn tegenstander via tops (5-3). Een nieuwe 124-finish bracht de Nederlander vervolgens op 6-3 en over de helft in deze finale.

De kers op de taart volgde een leg later: een prachtige 170-finish zette Van Gerwen op 7-3 en bracht hem dus een ruime voorsprong bij de tweede pauze. Wade wist nog tot 9-5 te komen, maar de laatste twee legs waren een prooi voor de wereldkampioen. Via de dubbel acht pakte hij zijn vijfde Masters titel op rij. Een absoluut record!

Door: Michel Mulders

1 SAMENVATTING The Masters avondsessie dag 3

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken