/ Nieuws

Anderson moet ook Premier League laten schieten

Premier League

04-2-2019 12:00

Gary Anderson heeft zich afgemeld voor de Premier League. De tweevoudig wereldkampioen kampt al een tijd met rugklachten en zijn fysiotherapeut heeft afgeraden deel te nemen aan het prestigieuze toernooi.

"Zelfs als ik een beetje ga trainen, heb ik al enorm veel pijn", zei de 48-jarige Schot. Anderson ontbrak afgelopen weekeinde ook al op de Masters. "Als ik nu geen rust neem, riskeer ik volgens mijn fysiotherapeut langdurige schade."
 
"Mijn rug is nu al 18 maanden slecht", zei hij eerder tegenover Live Darts. "Het ziet er eerlijk gezegd niet goed uit. Het ging slechter en slechter, tot er zelfs een punt was dat ik daardoor niet voor de dubbel 20 kon gaan. Het wordt een lang jaar. Het belangrijkste is dat ik nu fit word."

Onbekend is wie Anderson vervangt in de lucratieve wedstrijdenreeks, die donderdag in Newcastle begint. Van Gerwen treft daar Smith. Raymond van Barneveld start zijn laatste deelname aan de Premier League tegen James Wade. Op 27 en 28 maart staan twee speelrondes in het Rotterdamse sportpaleis Ahoy op het programma.

/ MEER NIEUWS

'Van Gerwen wil deze extra graag winnen'
De vierde editie van de Champions League of Darts wordt zaterdag 19 en zondag 20 oktober gespeeld. De beste acht spelers van de wereld worden verdeeld over twee groepen en strijden voor de winst.
Lees meer
Dochter Van Gerwen maakt geslacht tweede kindje bekend
Michael van Gerwen maakte een maand geleden bekend voor de tweede keer vader te worden. Via Twitter laat Zoë, het dochtertje van de nummer 1 van de wereld, weten welk geslacht het kindje zal krijgen!
Lees meer
Toernooicenter Paddy Power Champions League of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
BDO stuurt opvallende namen naar Grand Slam
De BDO vaardigt enkele opvallende namen af voor de Grand Slam of Darts. De Engelse bond heeft gekozen voor wereldkampioene Mikuru Suzuki, de nummer 1 bij de dames, Lisa Ashton en PDC'er Glen Durrant.
Lees meer
Van Barneveld tegen Aspinall op PCF, Meulenkamp treft Cross
Het laatste Players Championshiptoernooi is gespeeld en dus is bekend wie mag afreizen naar Minehead voor de Players Championship Finals. Ook weten we wie tegen wie zal spelen in de eerste ronde van het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen eindigt Players Championship Order of Merit als achttiende
Alle dertig Players Championships van dit jaar zijn gespeeld en dat betekent ook dat alle deelnemers aan de Players Championship Finals bekend zijn. Acht Nederlanders reizen af naar Minehead voor het laatste grote toernooi voor het WK Darts.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken