/ Nieuws

Anderson moet ook Premier League laten schieten

Premier League

04-2-2019 12:00

Gary Anderson heeft zich afgemeld voor de Premier League. De tweevoudig wereldkampioen kampt al een tijd met rugklachten en zijn fysiotherapeut heeft afgeraden deel te nemen aan het prestigieuze toernooi.

"Zelfs als ik een beetje ga trainen, heb ik al enorm veel pijn", zei de 48-jarige Schot. Anderson ontbrak afgelopen weekeinde ook al op de Masters. "Als ik nu geen rust neem, riskeer ik volgens mijn fysiotherapeut langdurige schade."
 
"Mijn rug is nu al 18 maanden slecht", zei hij eerder tegenover Live Darts. "Het ziet er eerlijk gezegd niet goed uit. Het ging slechter en slechter, tot er zelfs een punt was dat ik daardoor niet voor de dubbel 20 kon gaan. Het wordt een lang jaar. Het belangrijkste is dat ik nu fit word."

Onbekend is wie Anderson vervangt in de lucratieve wedstrijdenreeks, die donderdag in Newcastle begint. Van Gerwen treft daar Smith. Raymond van Barneveld start zijn laatste deelname aan de Premier League tegen James Wade. Op 27 en 28 maart staan twee speelrondes in het Rotterdamse sportpaleis Ahoy op het programma.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken