/ Nieuws

5 dingen die je moet weten over de Premier League 2019

Premier League

06-2-2019 14:48

De 15e editie van de Premier League staat op het punt van beginnen. Vanaf 7 februari tot en met 23 mei wordt er iedere donderdag gespeeld in de meest prestigieuze dartscompetitie ter wereld. Het wordt een speciale editie. En dit is waarom:

1 | Anderson vervangen door negen 'Premier League-contenders'
Door rugproblemen zal Gary Anderson niet meedoen aan de Premier League. Hij wordt vervangen voor negen 'Premier League-contenders', die iedere speelronde een keer zullen spelen. De punten die de 'normale' spelers halen tegen deze contenders tellen wél mee voor de ranking. De punten die de contenders zelf halen, tellen níet mee. Zij spelen enkel voor een financiële bonus: Deelname: 2.500 GBP Gelijkspel: 1.000 GBP extra Overwinning: 2.500 GBP extra
2 | Slechts één afvaller
Tijdens Judgement Night, speelronde 9, vallen er ieder jaar twee spelers af. Dit jaar zal dat anders zijn. Door de afzegging van Gary Anderson zal er maar één speler de Premier League moeten verlaten na de dubbele avond in Ahoy Rotterdam.
3 | Uitdaging voor Van Gerwen
In alle edities van de Premier League, waar Michael van Gerwen aan deelnam, stond hij na de reguliere competitie bovenaan. Hij verloor echter ieder jaar wel minimaal één wedstrijd. Lukt het hem dit jaar om ongeslagen te blijven?
4 | Van Barneveld gaat Taylor voorbij
Raymond van Barneveld gaat dit jaar beginnen aan zijn 14e Premier League. Daarmee gaat hij Phil Taylor, die meedeed aan 13 edities, voorbij. Ook het record van het aantal wedstrijden gaat naar de Nederlander. Taylor werkte er 208 af, terwijl Van Barneveld nu op 201 staat.
5 | Verhoogde prijzenpot
Er wordt dit jaar gespeeld om nog meer prijzengeld. De pot is gevuld met 855.000 GBP (974.426 EUR). Ter vergelijking: in 2005, tijdens de eerste Premier League, zat er 151.000 GBP (172.092 EUR) in de pot.
6 BONUS
Wat verwachten Jacques en Koert van de Premier League? In RTL Darts: Bullseye nemen ze iedere week de wedstrijden met je door!
7 Meer informatie
Voor meer informatie over de Premier League, zoals het speelschema of het format, check het toernooicenter op de homepage van onze website.

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken