/ Nieuws

5 dingen die je moet weten over de Premier League 2019

Premier League

06-2-2019 14:48

De 15e editie van de Premier League staat op het punt van beginnen. Vanaf 7 februari tot en met 23 mei wordt er iedere donderdag gespeeld in de meest prestigieuze dartscompetitie ter wereld. Het wordt een speciale editie. En dit is waarom:

1 | Anderson vervangen door negen 'Premier League-contenders'
Door rugproblemen zal Gary Anderson niet meedoen aan de Premier League. Hij wordt vervangen voor negen 'Premier League-contenders', die iedere speelronde een keer zullen spelen. De punten die de 'normale' spelers halen tegen deze contenders tellen wél mee voor de ranking. De punten die de contenders zelf halen, tellen níet mee. Zij spelen enkel voor een financiële bonus: Deelname: 2.500 GBP Gelijkspel: 1.000 GBP extra Overwinning: 2.500 GBP extra
2 | Slechts één afvaller
Tijdens Judgement Night, speelronde 9, vallen er ieder jaar twee spelers af. Dit jaar zal dat anders zijn. Door de afzegging van Gary Anderson zal er maar één speler de Premier League moeten verlaten na de dubbele avond in Ahoy Rotterdam.
3 | Uitdaging voor Van Gerwen
In alle edities van de Premier League, waar Michael van Gerwen aan deelnam, stond hij na de reguliere competitie bovenaan. Hij verloor echter ieder jaar wel minimaal één wedstrijd. Lukt het hem dit jaar om ongeslagen te blijven?
4 | Van Barneveld gaat Taylor voorbij
Raymond van Barneveld gaat dit jaar beginnen aan zijn 14e Premier League. Daarmee gaat hij Phil Taylor, die meedeed aan 13 edities, voorbij. Ook het record van het aantal wedstrijden gaat naar de Nederlander. Taylor werkte er 208 af, terwijl Van Barneveld nu op 201 staat.
5 | Verhoogde prijzenpot
Er wordt dit jaar gespeeld om nog meer prijzengeld. De pot is gevuld met 855.000 GBP (974.426 EUR). Ter vergelijking: in 2005, tijdens de eerste Premier League, zat er 151.000 GBP (172.092 EUR) in de pot.
6 BONUS
Wat verwachten Jacques en Koert van de Premier League? In RTL Darts: Bullseye nemen ze iedere week de wedstrijden met je door!
7 Meer informatie
Voor meer informatie over de Premier League, zoals het speelschema of het format, check het toernooicenter op de homepage van onze website.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken