/ Nieuws

Farewell tour Van Barneveld kent valse start

Premier League

07-2-2019 20:49

Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd om zijn eerste wedstrijd in de Premier League of Darts te winnen. De dubbels waren de Nederlander niet goed gezind. James Wade sloeg toe op zijn Wade’s en zette de Nederlander dit falen in de absolute slotfase betaald. (video's onderaan)

Van Barneveld kreeg in het begin van de wedstrijd tot tweemaal toe twee pijlen om James Wade te breaken, maar de Nederlander liet deze kansen onbenut. In de vierde leg moest ‘RVB’ alle zeilen bijzetten om zijn eigen leg te houden want Wade had zich na vier beurten op tops geparkeerd. De vijfvoudig wereldkampioen liet zijn klasse zien en finishte onder druk 104.

Bij een stand van 3-3 kreeg Van Barneveld wederom twee darts om de Engelsman te breaken, ditmaal had onze landgenoot aan één pijl op dubbel twintig genoeg. In de achtste leg was het aan de Nederlander om de break voorsprong te verzilveren, maar hier slaagde Van Barneveld niet in. ‘RVB’ kende drie slechte scorende beurten, maar leek via een 174 score dit te compenseren. Echter waren twee pijlen op dubbel twintig en één dart op dubbel tien niet aan hem besteed.

Wade kwam 5-4 voor en zette Van Barneveld de gemiste kansen betaald. ‘The Machine’ noteerde een dertiendarter om de vijfvoudig wereldkampioen te breaken om via een twaalfdarter, inclusief 124-finish op bull’s eye, de wedstrijd over de streep te trekken en zo twee punten bij te schrijven.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

Door: Marnix Rutgers

1 SAMENVATTING
2 Van Barneveld: 'Je begrijpt het gewoon niet'

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken