/ Nieuws

Farewell tour Van Barneveld kent valse start

Premier League

07-2-2019 20:49

Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd om zijn eerste wedstrijd in de Premier League of Darts te winnen. De dubbels waren de Nederlander niet goed gezind. James Wade sloeg toe op zijn Wade’s en zette de Nederlander dit falen in de absolute slotfase betaald. (video's onderaan)

Van Barneveld kreeg in het begin van de wedstrijd tot tweemaal toe twee pijlen om James Wade te breaken, maar de Nederlander liet deze kansen onbenut. In de vierde leg moest ‘RVB’ alle zeilen bijzetten om zijn eigen leg te houden want Wade had zich na vier beurten op tops geparkeerd. De vijfvoudig wereldkampioen liet zijn klasse zien en finishte onder druk 104.

Bij een stand van 3-3 kreeg Van Barneveld wederom twee darts om de Engelsman te breaken, ditmaal had onze landgenoot aan één pijl op dubbel twintig genoeg. In de achtste leg was het aan de Nederlander om de break voorsprong te verzilveren, maar hier slaagde Van Barneveld niet in. ‘RVB’ kende drie slechte scorende beurten, maar leek via een 174 score dit te compenseren. Echter waren twee pijlen op dubbel twintig en één dart op dubbel tien niet aan hem besteed.

Wade kwam 5-4 voor en zette Van Barneveld de gemiste kansen betaald. ‘The Machine’ noteerde een dertiendarter om de vijfvoudig wereldkampioen te breaken om via een twaalfdarter, inclusief 124-finish op bull’s eye, de wedstrijd over de streep te trekken en zo twee punten bij te schrijven.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

Door: Marnix Rutgers

1 SAMENVATTING
2 Van Barneveld: 'Je begrijpt het gewoon niet'

/ MEER NIEUWS

Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer
Oranje boven op Europese Q-school Order of Merit
De laatste dag van Q-school staat op het punt van beginnen en dus is het een spannende dag voor velen. Nog acht tourkaarten liggen er voor het grijpen. De Nederlanders staan er goed voor.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken