/ Nieuws

Van Gerwen wint ook reprise WK-finale

Premier League

07-2-2019 22:39

Michael Smith kwam als een komeet uit de startblokken. De Engelsman opende met een twaalfdarter en pakte de eerste leg tegen de darts in. Lang kon Smith niet genieten van dit succes want de Nederlander betaalde de Engelsman in gelijke munt terug; 1-1. (video's onderaan)

Bij een stand van 3-2 plaatste Van Gerwen de eerste break om op voorsprong te komen. De Nederlander had al een dart gemist op bull’s eye, maar omdat Smith vervolgens pijlen miste op dubbel tien en dubbel vijf mocht de nummer één terugkomen aan de oche. Ook Van Gerwen kon niet lang genieten van zijn voorsprong. De Nederlander miste in de zevende leg meerdere pijlen op de dubbel en kreeg in de achtste leg een 150-finish te verwerken waardoor het keurig 4-4 stond na acht gespeelde legs.

Met Van Gerwen op 6-5 was het zaak voor Michael Smith om de leg te winnen, wilde hij nog een punt aan het treffen overhouden. De Engelsman startte de leg goed en begon met een 140 en 100 score. Echter verzaakte ‘Bully Boy’ in zijn derde beurt; de vicewereldkampioen wist geen trippel te vinden. Van Gerwen stapte direct in en noteerde een maximale score waardoor hij zich op 81 parkeerde. Smith zette nog druk met 140, maar het kwaad was al geschied want het was Van Gerwen die via trippel negentien en dubbel twaalf een overwinning mocht bijschrijven.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

Door: Marnix Rutgers

1 SAMENVATTING
2 Van Gerwen: 'Ik voelde me nog niet zelfverzekerd'

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken