/ Nieuws

Bad boy Price krijgt Newcastle stil

Premier League

07-2-2019 23:25

Gerwyn Price heeft goede zaken gedaan in zijn openingswedstrijd. De Welshman was – zeker scorend – een paar klassen beter dan zijn opponent Daryl Gurney. De Noord-Ier, die kon rekenen op de steun van het publiek, kwam nog wel 2-0 voor, maar delfde in het restant van de wedstrijd het onderspit. Gerwyn Price leverde een dijk van een wedstrijd af ondanks dat hij regelmatig werd getrakteerd op een striemend fluitconcert. Bij een stand van 6-3 kreeg de winnaar van de Grandslam of Darts zijn eerste pijl voor de wedstrijd. Echter slaagde Price er niet in om middels Shanghai twintig de wedstrijd in het slot te gooien. Een leg later was het wel raak. Gurney miste twee pijlen op dubbel achttien om een beslissende leg uit het vuur te slepen. Price kwam terug aan de oche en benutte zijn tweede wedstrijdpijl. (video onderaan)

Cross en Wright delen de punten
Rob Cross was in het begin van de wedstrijd de veel betere speler op het podium in Newcastle, maar wist dit niet uit te drukken op het scorebord. ‘Voltage’ had een gemiddelde van ruim vijftien punten meer per beurt, maar kwam slechts tot één break voorsprong. Wright bleef daardoor in de partij en wist na zes gespeelde legs zelfs gelijk te maken: 3-3. Gaandeweg de wedstrijd ging Wright steeds beter spelen. In de achtste leg kreeg de kleurrijke Schot zelfs twee darts voor een 5-3 voorsprong, maar deze werden gemist. Met beide heren rond de 100 gemiddeld werd het 5-5. Wright behield met speels gemak zijn eigen leg waardoor alle druk op de voormalig wereldkampioen kwam te staan. In de twaalfde en laatste leg stond Wright lang op pole position om de volle buit te pakken. De Schot was scorend sterker en kwam als eerst op een finish. Cross wist nog wel druk te zetten door 177 te gooien, maar Wright had de wedstrijd in handen. Echter miste de excentriekeling dubbel achttien voor een 116-finish en zag vervolgens Cross via dubbel zestien een punt veiligstellen.

Dobey laat overwinning glippen
Chris Dobey is er niet in geslaagd zijn thuispubliek te trakteren op een overwinning. De jongeling kwam 5-1 voor, maar wist de wedstrijd niet over de streep te trekken. Op de hymne van Newcastle United betrad de local hero het podium. ‘Hollywood’ gaf direct zijn visitekaartje af door 113 uit te gooien. Suljovic leek nog in winterslaap want de Oostenrijker kwam er totaal niet aan te pas. Mede hierdoor en goed spel van Dobey liep ‘Hollywood’ uit naar 5-1. Echter viel de door het publiek gesteunde Engelsman enigszins stil. Dobey kreeg zes pijlen om op zes gewonnen legs te komen, maar faalde. Suljovic profiteerde en ging steeds beter spelen. Voor het sluiten van de markt leek ‘The Gentle’ aan het langste eind te trekken. Bij een stand van 5-5 won hij de elfde leg tegen de darts in. In de allesbeslissende leg kwam Suljovc, die inmiddels was opgekropen richting een gemiddelde van rond de 100, als eerste op een finish.  Echter miste Suljovic een pijl op dubbel achttien waardoor Dobey langszij kwam en 6-6 kon maken.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

Door: Marnix Rutgers

1 OVERZICHT OVERIGE WEDSTRIJDEN

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken