/ Nieuws

Van Barneveld recordhouder Premier League

Premier League

08-2-2019 14:35

Raymond van Barneveld heeft een record in handen. Hij is de speler met de meeste Premier League-deelnames achter zijn naam. Door zijn deelname aan de Premier League 2019 staat zijn aantal nu op 14, waarmee hij nu Phil Taylor (13 deelnames) voorbij is.

2006
De eerste deelname van 'Barney' aan de Premier League dateert van 2006. Enkele weken na de verloren WK-finale bij de BDO tegen Jelle Klaasen mocht hij dankzij een wildcard deelnemen aan het prestigieuze toernooi. De Nederlander en zijn Engelse aartsrivaal Taylor domineerden de competitie. Een memorabele finale lag in het verschiet, maar Roland Scholten gooide roet in het eten. Hij versloeg Van Barneveld in de play-offs met 11-3.

2014
In 2014 werd Raymond van Barneveld ook toegelaten door een wildcard. De toenmalig nummer 10 van de Order of Merit eindigde de competitie als tweede en nam het in de halve finale op tegen Phil Taylor. Tijdens de competitie werd het twee keer gelijk, in de play-offs werd het 8-5 voor de Nederlander. Van Barneveld ging naar de finale, waar hij Michael van Gerwen trof.

Van Barneveld had vanaf het begin van de partij het initiatief tegen de nummer 1 van de wereld. Van Gerwen stond vanaf de eerste leg op achterstand en kon dat niet meer ombuigen. Het werd uiteindelijk 10-6.

1 Finale Premier League 2014: MVG vs RVB

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken