/ Nieuws

Van Barneveld recordhouder Premier League

Premier League

08-2-2019 14:35

Raymond van Barneveld heeft een record in handen. Hij is de speler met de meeste Premier League-deelnames achter zijn naam. Door zijn deelname aan de Premier League 2019 staat zijn aantal nu op 14, waarmee hij nu Phil Taylor (13 deelnames) voorbij is.

2006
De eerste deelname van 'Barney' aan de Premier League dateert van 2006. Enkele weken na de verloren WK-finale bij de BDO tegen Jelle Klaasen mocht hij dankzij een wildcard deelnemen aan het prestigieuze toernooi. De Nederlander en zijn Engelse aartsrivaal Taylor domineerden de competitie. Een memorabele finale lag in het verschiet, maar Roland Scholten gooide roet in het eten. Hij versloeg Van Barneveld in de play-offs met 11-3.

2014
In 2014 werd Raymond van Barneveld ook toegelaten door een wildcard. De toenmalig nummer 10 van de Order of Merit eindigde de competitie als tweede en nam het in de halve finale op tegen Phil Taylor. Tijdens de competitie werd het twee keer gelijk, in de play-offs werd het 8-5 voor de Nederlander. Van Barneveld ging naar de finale, waar hij Michael van Gerwen trof.

Van Barneveld had vanaf het begin van de partij het initiatief tegen de nummer 1 van de wereld. Van Gerwen stond vanaf de eerste leg op achterstand en kon dat niet meer ombuigen. Het werd uiteindelijk 10-6.

1 Finale Premier League 2014: MVG vs RVB

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken