/ Nieuws

Cross en Gurney winnen, Wright en Smith delen de punten

Premier League

14-2-2019 22:50

Rob Cross en Daryl Gurney hebben tijdens hun tweede wedstrijd in de Premier League de volle buit gepakt. Cross rekende met 7-4 af met James Wade, terwijl Gurney met 7-3 won van contender Glen Durrant. Eerder kwamen Wright en Smith tot een gelijkspel. (video onderaan)

Peter Wright- Michael Smith 6-6
De eerste wedstrijd in Glasgow ging tussen Peter Wright en Michael Smith. Wright vandaag zonder de bekende  slang op de zijkant van zijn hoofd, maar met valentijns kusjes op de zijkant van zijn schedel.  Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de Engelsman. Smith liep snel uit naar een 4-1 en 5-2 voorsprong. Daarna ging zijn niveau wat achteruit en ging Wright beter gooien. De volgende vier legs gingen derhalve dan ook naar de Schot. Met name de dubbels lieten de Engelsman in de steek. De laatste leg was toch weer voor “Bully Boy”. Na de nederlaag van de eerste speelronde zal Smith daar niet helemaal tevreden over kunnen zijn. Wright pakte zijn tweede punt, want ook vorige week kwam hij tot een remise. Smith gooide zes keer de maximale score, terwijl Wright dit drie keer deed.

Rob Cross- James Wade 7-4
Het begin van de tweede partij van de avond was voor James Wade. The Machine nam een 3-1 voorsprong, maar Cross liet in het vervolg van de wedstrijd zien waarom hij vorig jaar wereldkampioen is geworden. Voltage pakte vijf legs op rij, stond de tiende leg nog af aan Wade, maar pakte toch de volle buit in de elfde leg. Met 7-4 pakte Rob Cross zijn eerste overwinning tijdens deze editie van de Premier League. James Wade kon zijn goede begin van vorige week geen vervolg geven en blijft op twee punten staan.

Daryl Gurney – Glen Durrant 7-3
Daryl Gurney maakte een uitstekende indruk in zijn partij tegen de “contender” Glen Durrant.  Met hoge scores en mooie finishes liep de Noord-Ier snel uit naar een 6-1 voorsprong. Durrant, drie keer winnaar van de Lakeside, kon nog twee legs pakken, maar moest toch een ruime nederlaag slikken tegen Superchin. Onderweg gooide Gurney nog twee identieke 121 finishes. Met triple 20, triple 11 en dubbel 14.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

Door: Johan Sepers

1 Overzicht overige wedstrijden Premier League

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Ashton over vierde dag op Q-school: 'Het was een marteling'
Lisa Ashton is een van de nieuwe tourkaarthouders. De dartster sleepte haar tourkaart via de Q-school Order of Merit binnen en mag zich de eerste vrouw noemen die dat op die manier voor elkaar graag. Ze is zelf ontzettend blij met haar prestatie.
Lees meer
Harms pakt tourkaart: 'Heb me nog nooit verdiept in de PDC'
Wesley Harms vervolgt zijn carrière bij de PDC. De nummer 1 van de BDO verzekerde zich van een tourkaart tijdens Q-school en staat voor een nieuwe fase in zijn loopbaan.
Lees meer
Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken