/ Nieuws

Van Gerwen koploper na eenvoudige zege op Suljovic

Premier League

14-2-2019 23:31

Voor de wedstrijd was het opvallend dat Suljovic niet opkwam met “The Best” van Tina Turner. De reden? Glasgow is op voetbalgebied verdeeld in twee kampen, Celtic en Rangers. De Rangers gebruiken het nummer van Tina Turner al jaren in hun stadion. De Oostenrijker kwam speciaal voor deze gelegenheid op met Life is Life van de Oostenrijkse band Opus.

Door twee breaks liep de Brabander snel uit naar een 3-0 voorsprong tegen de Oostenrijker. The Gentle knokte zich nog terug tot 2-3, maar een extra versnelling van Michael van Gerwen zorgde ervoor dat het 6-2 werd. Suljovic kon nog wel één leg pakken, maar de tiende leg was weer voor Mighty Mike. Ondanks dat de wereldkampioen misschien niet het hoge gemiddelde gooide dat iedereen eigenlijk standaard van hem verwacht, had hij wederom het vermogen om door te schakelen naar een extra versnelling. Volgende week gaat het hele Premier League circus naar Dublin. Van Gerwen speelt daar tegen de wereldkampioen van 2018, Rob Cross.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

Door: Johan Sepers

1 Samenvatting

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Ashton over vierde dag op Q-school: 'Het was een marteling'
Lisa Ashton is een van de nieuwe tourkaarthouders. De dartster sleepte haar tourkaart via de Q-school Order of Merit binnen en mag zich de eerste vrouw noemen die dat op die manier voor elkaar graag. Ze is zelf ontzettend blij met haar prestatie.
Lees meer
Harms pakt tourkaart: 'Heb me nog nooit verdiept in de PDC'
Wesley Harms vervolgt zijn carrière bij de PDC. De nummer 1 van de BDO verzekerde zich van een tourkaart tijdens Q-school en staat voor een nieuwe fase in zijn loopbaan.
Lees meer
Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken