/ Nieuws

Van Gerwen en King ruziën: 'Hij is een schande voor de sport'

17-2-2019 15:10

Michael van Gerwen en Mervyn King hebben geen goed woord voor elkaar over. De twee speelden in de halve finale van de Players Championship tegen elkaar, waarna de Nederlander zich kritisch uitliet over het spel van zijn tegenstander.

King leek namelijk weinig vertrouwen te hebben in een goede afloop en gooide meerdere pijlen zonder te mikken richting het bord. "Hij was een schande voor de dartsport vandaag", reageerde Van Gerwen. "Zulke dingen mogen niet gebeuren in de sport. Ik zet mij altijd 100% in en zal nooit opgeven. Als spelers mij willen verslaan, moeten ze tot het uiterste gaan."

De kritiek van Van Gerwen bereikte ook King. "Ik gooide exact hetzelfde als tijdens de Players Championship in Barnsley. Toen hoorde ik niemand klagen", zegt King. "Van Gerwen kan zeggen wat hij wil, maar hij heeft het fout en dat zal ik hem ook zeggen. Omdat hij de nummer 1 van de wereld is, wil nog niet zeggen dat hij alles van iedereen weet. Hij moet weten wat er speelt voor hij zijn mond opentrekt."

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken