/ Nieuws

STATS PL 3: 'Van Gerwen fluitend naar overwinning'

Premier League

20-2-2019 17:35

De derde speelronde van de Premier League staat voor de deur. Michael van Gerwen treft Rob Cross in Dublin, terwijl Raymond van Barneveld het opneemt tegen Mensur Suljovic. RTL7 Darts dook in de statistieken.

Op basis van de statistieken wordt de wedstrijd tegen Cross een simpele overwinning voor Van Gerwen. De Nederlander verloor nog nooit in de derde speelronde van de Premier League en hij verloor nog nooit in Dublin. Daarnaast was de enige wedstrijd van Cross in Dublin een nederlaag tegen Van Gerwen.

Van Barneveld speelt in de derde speelronde al een 'degradatiekraker'. Hij en tegenstander Suljovic bungelen onderaan met één punt. Op basis van de statistieken staat het puntentotaal van Van Barneveld vrijdagochtend op 3. 'Barney' verloor namelijk nog nooit een major-wedstrijd van Suljovic.

STATISTIEKEN

Gerwyn Price - James Wade
- De wedstrijd tussen Price en Wade stond in de Premier League nog niet eerder op het programma. Op tv staat het 2-1 voor Wade.
- Wade wint zijn minste wedstrijden in de derde speelweek van de Premier League (33%)
- Wade gooit wel zijn beste wedstrijden in Dublin met 98,83 gemiddeld

Steve Lennon - Peter Wright
- De Ier Lennon speelt in thuiswedstrijd in Dublin
- Lennon en Wright stonden nog nooit op tv tegenover elkaar
- Op de vloer staat het 3-0 voor Wright tegen Lennon

Michael van Gerwen - Rob Cross
- Van alle Premier League-deelnemers haalt Cross het beste in Van Gerwen naar boven. Tegen Cross gooit hij in alle competities 105,11 gemiddeld.
- Hetzelfde geldt andersom. Cross gooit gemiddeld 99,74 tegen MVG. Tegen geen andere Premier League-deelnemer is dat zo hoog.
- Van Gerwen won al zijn wedstrijden (7) in Dublin in de Premier League
- Van Gerwen won al zijn wedstrijden (6) in de 3e speelweek van de Premier League
- Cross speelde een keer eerder in Dublin en die wedstrijd verloor hij van Van Gerwen in 2018.

Michael Smith - Daryl Gurney
- Smith en Gurney halen het beste in elkaar naar boven. Zij gooien tegen elkaar, in vergelijking met alle andere Premier League-deelnemers in alle competities, het beste.
- Onderling staat het 2-1-0 voor Smith

Raymond van Barneveld - Mensur Suljovic
- Van Barneveld won tot nu toe alle major-wedstrijden van Suljovic
- Van Barneveld gooit, in vergelijking met alle Premier League-deelnemers, in alle competities zijn beste wedstrijden tegen Suljovic qua gemiddelde: 99,15
- Van Barneveld en Suljovic hebben de punten hard nodig. Zij staan onderaan met 1 punt

1 VIDEO
Jacques en Koert bespraken ook in RTL Darts Bullseye de derde speelronde van de Premier League.

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Ashton over vierde dag op Q-school: 'Het was een marteling'
Lisa Ashton is een van de nieuwe tourkaarthouders. De dartster sleepte haar tourkaart via de Q-school Order of Merit binnen en mag zich de eerste vrouw noemen die dat op die manier voor elkaar graag. Ze is zelf ontzettend blij met haar prestatie.
Lees meer
Harms pakt tourkaart: 'Heb me nog nooit verdiept in de PDC'
Wesley Harms vervolgt zijn carrière bij de PDC. De nummer 1 van de BDO verzekerde zich van een tourkaart tijdens Q-school en staat voor een nieuwe fase in zijn loopbaan.
Lees meer
Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken