/ Nieuws

Van Gerwen bindt ook Cross aan zegekar

Premier League

21-2-2019 22:06

Vooraf werd het treffen tussen de nummer één en nummer twee van de wereld bestempeld als de wedstrijd van de avond, maar de partij tussen Michael van Gerwen en Rob Cross werd nooit een wedstrijd. De Engelsman gaf niet thuis en Van Gerwen won eenvoudig met 7-2. (video's onderaan)

Cross kreeg gelijk kansen in de leg van de Nederlander. Van Gerwen miste vier pijlen op de dubbel waardoor Cross mocht terugkomen, echter miste de Engelsman twee darts op dubbel acht. Van Gerwen strooide nog meer zout in de wond van Cross want de nummer één van de wereld brak 'Voltage' in de tweede leg van de wedstrijd om dit kunstje te herhalen in de vierde leg waardoor hij op 4-0 kwam.

Waar Cross in zijn eerste twee wedstrijden nog boven de 100 gemiddeld zat, kwam de Engelsman er in zijn wedstrijd tegen Van Gerwen totaal niet aan te pas. ‘Voltage’ vond maar mondjesmaat een trippel waardoor van Gerwen op cruise control een punt veiligstelde en op 6-0 kwam.

De Nederlander leek Cross te gaan trakteren op een whitewash. Van Gerwen kwam in de zevende leg als eerst op een finish, maar twee darts op dubbel vier waren niet aan de Nederlander besteed. Cross legde aan voor 70 en wist middels dubbel zestien de eer te redden. Van Gerwen leek de wedstrijd een leg later alsnog in het slot te gooien. ‘MVG’ had zich na vier beurten op 32 geparkeerd, maar wedstrijdpijl drie, vier en vijf werden gemist door de Nederlander. Cross profiteerde wederom: 6-2

In de negende leg was het wederom Van Gerwen die als eerst op een finish stond, maar wederom miste de nummer één van de wereld wedstrijdpijlen want ook wedstrijddart nummer zes en zeven misten hun doel. Cross leek weer te profiteren maar ditmaal strandde zijn pijl op dubbel zestien aan de binnenkant van het vlak. Van Gerwen kwam terug aan de oche en benutte zijn inmiddels achtste pijl voor de wedstrijd.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

Door: Marnix Rutgers

1 SAMENVATTING
2 Van Gerwen: 'Ik ga nog een negendarter gooien deze Premier League'

/ MEER NIEUWS

Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer
Oranje boven op Europese Q-school Order of Merit
De laatste dag van Q-school staat op het punt van beginnen en dus is het een spannende dag voor velen. Nog acht tourkaarten liggen er voor het grijpen. De Nederlanders staan er goed voor.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken