/ Nieuws

Van Gerwen bindt ook Cross aan zegekar

Premier League

21-2-2019 22:06

Vooraf werd het treffen tussen de nummer één en nummer twee van de wereld bestempeld als de wedstrijd van de avond, maar de partij tussen Michael van Gerwen en Rob Cross werd nooit een wedstrijd. De Engelsman gaf niet thuis en Van Gerwen won eenvoudig met 7-2. (video's onderaan)

Cross kreeg gelijk kansen in de leg van de Nederlander. Van Gerwen miste vier pijlen op de dubbel waardoor Cross mocht terugkomen, echter miste de Engelsman twee darts op dubbel acht. Van Gerwen strooide nog meer zout in de wond van Cross want de nummer één van de wereld brak 'Voltage' in de tweede leg van de wedstrijd om dit kunstje te herhalen in de vierde leg waardoor hij op 4-0 kwam.

Waar Cross in zijn eerste twee wedstrijden nog boven de 100 gemiddeld zat, kwam de Engelsman er in zijn wedstrijd tegen Van Gerwen totaal niet aan te pas. ‘Voltage’ vond maar mondjesmaat een trippel waardoor van Gerwen op cruise control een punt veiligstelde en op 6-0 kwam.

De Nederlander leek Cross te gaan trakteren op een whitewash. Van Gerwen kwam in de zevende leg als eerst op een finish, maar twee darts op dubbel vier waren niet aan de Nederlander besteed. Cross legde aan voor 70 en wist middels dubbel zestien de eer te redden. Van Gerwen leek de wedstrijd een leg later alsnog in het slot te gooien. ‘MVG’ had zich na vier beurten op 32 geparkeerd, maar wedstrijdpijl drie, vier en vijf werden gemist door de Nederlander. Cross profiteerde wederom: 6-2

In de negende leg was het wederom Van Gerwen die als eerst op een finish stond, maar wederom miste de nummer één van de wereld wedstrijdpijlen want ook wedstrijddart nummer zes en zeven misten hun doel. Cross leek weer te profiteren maar ditmaal strandde zijn pijl op dubbel zestien aan de binnenkant van het vlak. Van Gerwen kwam terug aan de oche en benutte zijn inmiddels achtste pijl voor de wedstrijd.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

Door: Marnix Rutgers

1 SAMENVATTING
2 Van Gerwen: 'Ik ga nog een negendarter gooien deze Premier League'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken