/ Nieuws

Wade en Price delen de punten

Premier League

21-2-2019 22:48

James Wade en Gerwyn Price hebben aan hun treffen in Dublin een punt overgehouden. In een prachtige partij kwam de Engelsman 5-2 voor, maar moest hij uiteindelijk alle zeilen bijzetten om een gelijkspel uit het vuur te slepen. (video's onderaan)

‘The Machine’ had er zin in want de voormalig Premier League winnaar finishte in de tweede leg 127 om gelijk te maken. Bij een stand van 2-2 nam Wade afstand van zijn tegenstander. De Engelsman pakte drie legs op rij. Wade maakte vooral indruk door zijn scorende pijlen, Price moest het antwoord schuldig blijven. Bij een stand van 5-2 mocht Wade aan de achtste leg beginnen om zijn dubbele break-voorsprong te verzilveren. Echter miste ‘The Machine’ tops om op 6-2 te komen, Price kwam terug aan de oche en maakte 5-3. Via een dertien en twaalfdarter lukte het de Welshman zelfs om 5-5 te maken om een leg later nog meer zout in de Engelse wonden te strooien door 6-5 voor te komen. In de allerlaatste leg rechtte Wade zijn rug en via een twaalfdarter, incluis 129 finish op dubbel twaalf, pakte de stoïcijnse Engelsman alsnog een punt.

Gurney weet zich op tijd te herpakken
Daryl Gurney heeft dure punten gepakt in de Premier League. Gurney was de betere speler op het podium in Dublin en wist uiteindelijk met 7-5 te winnen van vicewereldkampioen Michael Smith. De man uit Noord-Ierland kende een valse start want het was Michael Smith die met de eerste twee legs aan de haal ging. Toch lukte het Gurney om op 4-2 te komen. Bij een stand van 3-2 toonde de voormalig winnaar van de World Grand Prix zijn klasse. Smith stond na drie beurten op tops te wachten, maar Gurney wist onder helse druk 140 te finishen. Lang kon Gurney niet van dit huzarenstukje genieten want in de zevende leg miste ‘Superchin’ maar liefst tien pijlen op de dubbel om op 5-2 te komen. Smith profiteerde en wist een leg later 4-4 te maken. Ondanks de gemiste dubbels en het gefluit van het publiek wist Gurney zich te herpakken. De Noord-Ier wist de elfde leg tegen de darts in te winnen waardoor hij op 6-5 kwam en de laatste leg mocht beginnen. Gurney had vijf beurten nodig om op een dubbel te komen, maar omdat Smith scorend niet thuis gaf, ging ‘Superchin’ er met de volle buit vandoor: 7-5.

Lennon kan goede start geen vervolg geven
Steve Lennon is er niet in geslaagd om te imponeren in Dublin. De Ier, luidkeels gesteund door zijn thuisbliek, kende een bliksemstart, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Peter Wright. De Ier kwam mede door een elfdarter en 105-finish 3-0 voor. In de vierde leg kreeg Lennon vier darts voor 4-0, maar de jongeling miste. Wright stapte in en wist vervolgens vijf legs op rij te pakken waardoor het na acht gespeelde legs 5-3 in zijn voordeel stond. Deze voorsprong gaf de ervaren Schot (96 gemiddeld) niet meer af waardoor het Wright was die met een 7-5 overwinning het podium verliet.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

Door: Marnix Rutgers

1 VIDEO

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Ashton over vierde dag op Q-school: 'Het was een marteling'
Lisa Ashton is een van de nieuwe tourkaarthouders. De dartster sleepte haar tourkaart via de Q-school Order of Merit binnen en mag zich de eerste vrouw noemen die dat op die manier voor elkaar graag. Ze is zelf ontzettend blij met haar prestatie.
Lees meer
Harms pakt tourkaart: 'Heb me nog nooit verdiept in de PDC'
Wesley Harms vervolgt zijn carrière bij de PDC. De nummer 1 van de BDO verzekerde zich van een tourkaart tijdens Q-school en staat voor een nieuwe fase in zijn loopbaan.
Lees meer
Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken