/ Nieuws

Van Barneveld knokt zich wederom naar punt

Premier League

21-2-2019 23:45

Raymond van Barneveld en Mensur Suljovic maakten er geen goede wedstrijd van, maar de spanning maakte een hoop goed in Dublin. (video's onderaan)

De Nederlander werd net zoals  voorgaande weken als een held onthaald. Lang kon 'RVB' niet van deze ovatie genieten. De vijfvoudig wereldkampioen kreeg een dart om zijn opponent in de eerste leg te breaken, maar tops werd gemist. Suljovic faalde niet en liep vervolgens vrij eenvoudig uit naar 3-0. Van Barneveld was niet in zijn element, maar wist via dubbel zeventien in de vierde leg wat terug te doen: 3-1.

Met Suljovic op 5-1 was er werk aan de winkel en gedragen door het publiek begon een glimlachende Van Barneveld aan een comeback. De Nederlander wist de Oostenrijker te breaken via een dertiendarter om drie legs later de stand op het scorebord in evenwicht te brengen: 5-5.

Het publiek ging zich nog nadrukkelijker met de wedstrijd bemoeien en Suljovic moest het tijdens zijn beurten regelmatig ontgelden. Ondanks het gefluit wist ‘The Gentle’, die zijn bijnaam op het podium eer aandeed en een ware heer was, op 6-5 te komen.

Het slotakkoord was aan Van Barneveld. Het gejuich in de zaal had inmiddels plaatsgemaakt voor een stilte. De Ieren leefden duidelijk mee met de afzwaaiende darter. ‘RVB’ kwam scorend niet goed uit verf, maar omdat Suljovic scorend ook niet thuis gaf, wist Van Barneveld in de leg blijven. De Nederlander stond te wachten op 92 toen Suljovic ging aanleggen voor 158. ‘The Gentle’ wist tweemaal een trippel twintig te vinden, maar zijn dart op dubbel negentien eindigde in de singel. Van Barneveld kwam terug aan de oche en stelde middels dubbel acht een wederom zwaarbevochten punt veilig.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

Door: Marnix Rutgers

1 SAMENVATTING
2 Van Barneveld: 'Ik dacht: doe het voor hen'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken