/ Nieuws

Van Barneveld knokt zich wederom naar punt

Premier League

21-2-2019 23:45

Raymond van Barneveld en Mensur Suljovic maakten er geen goede wedstrijd van, maar de spanning maakte een hoop goed in Dublin. (video's onderaan)

De Nederlander werd net zoals  voorgaande weken als een held onthaald. Lang kon 'RVB' niet van deze ovatie genieten. De vijfvoudig wereldkampioen kreeg een dart om zijn opponent in de eerste leg te breaken, maar tops werd gemist. Suljovic faalde niet en liep vervolgens vrij eenvoudig uit naar 3-0. Van Barneveld was niet in zijn element, maar wist via dubbel zeventien in de vierde leg wat terug te doen: 3-1.

Met Suljovic op 5-1 was er werk aan de winkel en gedragen door het publiek begon een glimlachende Van Barneveld aan een comeback. De Nederlander wist de Oostenrijker te breaken via een dertiendarter om drie legs later de stand op het scorebord in evenwicht te brengen: 5-5.

Het publiek ging zich nog nadrukkelijker met de wedstrijd bemoeien en Suljovic moest het tijdens zijn beurten regelmatig ontgelden. Ondanks het gefluit wist ‘The Gentle’, die zijn bijnaam op het podium eer aandeed en een ware heer was, op 6-5 te komen.

Het slotakkoord was aan Van Barneveld. Het gejuich in de zaal had inmiddels plaatsgemaakt voor een stilte. De Ieren leefden duidelijk mee met de afzwaaiende darter. ‘RVB’ kwam scorend niet goed uit verf, maar omdat Suljovic scorend ook niet thuis gaf, wist Van Barneveld in de leg blijven. De Nederlander stond te wachten op 92 toen Suljovic ging aanleggen voor 158. ‘The Gentle’ wist tweemaal een trippel twintig te vinden, maar zijn dart op dubbel negentien eindigde in de singel. Van Barneveld kwam terug aan de oche en stelde middels dubbel acht een wederom zwaarbevochten punt veilig.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

Door: Marnix Rutgers

1 SAMENVATTING
2 Van Barneveld: 'Ik dacht: doe het voor hen'

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Ashton over vierde dag op Q-school: 'Het was een marteling'
Lisa Ashton is een van de nieuwe tourkaarthouders. De dartster sleepte haar tourkaart via de Q-school Order of Merit binnen en mag zich de eerste vrouw noemen die dat op die manier voor elkaar graag. Ze is zelf ontzettend blij met haar prestatie.
Lees meer
Harms pakt tourkaart: 'Heb me nog nooit verdiept in de PDC'
Wesley Harms vervolgt zijn carrière bij de PDC. De nummer 1 van de BDO verzekerde zich van een tourkaart tijdens Q-school en staat voor een nieuwe fase in zijn loopbaan.
Lees meer
Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken