/ Nieuws

Harms stijgt naar eerste plaats op BDO-ranking

26-2-2019 15:59

Wesley Harms is de nieuwe lijstaanvoerder van de wereldranglijst van de BDO. De Nederlander won afgelopen weekend de Open Slowakije en een week eerder de Open Schotland. Mede daardoor is hij Jim Williams voorbij.

Naast Harms staat er nog een landgenoot in de top 3. Richard Veenstra, die onder andere de Dutch Open Darts wist te winnen, bezet die derde plek. Chris Landman staat met de negende plaats ook in de top 10 van de ranking. Derk Telnekes (11), Willem Mandigers (12) en Wouter Vaes (17) staan verderop op de ranglijst.

Harms speelde vorig jaar op de Grand Slam of Darts. Hij overleefde een poule met James Wade, Mark Webster en Keegan Brown, maar verloor in de tweede ronde van Gary Anderson. Bekijk de samenvattingen van die wedstrijden hieronder terug.

1 Harms vs James Wade (Grand Slam of Darts, groepswedstrijd 1)
2 Harms vs Mark Webster (Grand Slam of Darts, groepswedstrijd 2)
3 Harms vs Keegan Brown (Grand Slam of Darts, groepswedstrijd 3)
4 Harms vs Gary Anderson (Grand Slam of Darts, tweede ronde)

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer
Wade: 'Cross was by far de beste speler deze Premier League'
James Wade versloeg Rob Cross tijdens de laatste speelweek van de reguliere Premier League, waardoor 'Voltage' de koppositie aan zijn neus voorbij zag gaan. Volgens Wade is het echter niet terecht dat Cross niet als de nummer 1 eindigt.
Lees meer
Cross verliest van Wade en geeft koppositie weg aan Van Gerwen
Niet Rob Cross maar Michael van Gerwen sluit de reguliere Premier League af als nummer één van de ranglijst. Op de slotdag moest de Engelsman winnen van landgenoot James Wade, maar hij ging met 8-6 onderuit.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken