/ Nieuws

Smith met spoed geopereerd: 'Had bloedvergiftiging kunnen worden'

26-2-2019 21:46

Michael Smith is afgelopen maandag geopereerd aan een bult rond zijn lies. De Brit werd zondag wakker met een rode streep onder aan zijn been, maar speelde wel gewoon de Players Championship tegen Ron Meulenkamp. 'Achteraf niet de beste keus, dit had een bloedvergiftiging kunnen worden’, laat Smith weten tegenover Live Darts.

Bully Boy liep al een tijd rond met de bult. 'Ik ben een man en besteedde er niet veel aandacht aan, het gaat wel weer over.' Maar na aandringen van zijn vrouw Dagmara ging Smith alsnog langs bij een dokter en lag daar snel op de operatietafel. Het abces groeide maandag namelijk snel van 5 naar 13 centimeter.

De vice-wereldkampioen ging met spoed onder het mes nadat het abces al in de wachtruimte van de arts opensprong. Het been van Smith zit nu in het verband en moet elke dag verschoond worden. Als er geen compilicaties plaatsvinden, zal de Brit gewoon de Premier League gooien. Ook blijft het UK Open gewoon op de planning staan. 'Ik kan me geen pauze veroorloven, met antibiotica en pijnstillers moet het goed komen', aldus Bully Boy.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken