/ Nieuws

Cross: 'Respectloos om te denken dat Van Gerwen de Premier League zomaar wint'

Premier League

28-2-2019 16:36

De Premier League verloopt vooralsnog voortvarend voor Michael van Gerwen. Met zes punten uit drie wedstrijden heeft hij nog geen puntverlies geleden en zelfs al een voorsprong van twee punten op zijn naaste achtervolgers. Desondanks verwacht Rob Cross niet dat Van Gerwen zomaar de Premier League wint.

"Het zou niet respectvol zijn naar alle andere spelers om dat te denken", vertelt hij tegenover Live Darts. "James Wade heeft bijvoorbeeld al negen majors gewonnen en Peter Wright, Raymond van Barneveld en ik hebben Van Gerwen al meerdere keren verslagen. Er is genoeg talent om hem te stoppen. Je kan op dit moment niet zomaar de titel aan Van Gerwen geven."

"Hij is de maatstaaf om dit moment, maar veel jongens zijn hongerig om juist hem te verslaan. Ik weet zeker dat dat ook gaat gebeuren", vertelt Cross, die ook weet dat de finaledag in Londen het belangrijkste is, aangezien daar de prijzen worden verdeeld. "En dat weet Michael ook." 

/ MEER NIEUWS

Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer
Oranje boven op Europese Q-school Order of Merit
De laatste dag van Q-school staat op het punt van beginnen en dus is het een spannende dag voor velen. Nog acht tourkaarten liggen er voor het grijpen. De Nederlanders staan er goed voor.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken