/ Nieuws

Smith ondanks operatie 'gewoon' in actie: 'Pijn of niet, ik wil spelen'

28-2-2019 16:58

Michael Smith komt donderdagavond gewoon in actie tijdens de Premier League. De Engelsman moest maandag met spoed geopereerd worden vanwege een abces, maar staat donderdag weer op het podium.

"Pijn of niet, ik heb besloten om af te reizen naar Exeter en te spelen voor een reden en dat is om darts te spelen", laat hij weten op Twitter. "Een beetje op mijn kont zitten en niets doen gaat me niet helpen om er weer bovenop te komen. Vechten en alles geven, dat ben ik en dat zal ik dan ook doen."

Michael Smith moest afgelopen maandag met spoed naar het ziekenhuis vanwege abces. Op aandringen van zijn vrouw Dagmara ging hij naar de dokter. Hij had zondag een grote knobbel op zijn been, maar desondanks deed hij mee aan de Players Championship die zondag. In het ziekenhuis groeide het abces van 5 naar 13 centimeter. Hij is daarop direct geopereerd. Volgens de dokter had het, als hij langer had gewacht, een bloedvergiftiging kunnen worden.

Michael Smith neemt het in de vierde speelweek van de Premier League op tegen Raymond van Barneveld. Een dag later speelt hij in de vierde ronde van de UK Open.

1 Scholten over blessure Smith

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer
Wade: 'Cross was by far de beste speler deze Premier League'
James Wade versloeg Rob Cross tijdens de laatste speelweek van de reguliere Premier League, waardoor 'Voltage' de koppositie aan zijn neus voorbij zag gaan. Volgens Wade is het echter niet terecht dat Cross niet als de nummer 1 eindigt.
Lees meer
Cross verliest van Wade en geeft koppositie weg aan Van Gerwen
Niet Rob Cross maar Michael van Gerwen sluit de reguliere Premier League af als nummer één van de ranglijst. Op de slotdag moest de Engelsman winnen van landgenoot James Wade, maar hij ging met 8-6 onderuit.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken