/ Nieuws

Humphries houdt Price op een gelijkspel in spektakelstuk

Premier League

28-2-2019 21:56

De vierde speeldag van de Premier League of Darts zorgde gelijk voor een vuurwerkshow. In de eerste partij moest Gerwyn Price het opnemen tegen een van de verrassingen van het afgelopen WK: Luke Humphries. (video onderaan)

Beide mannen begonnen wat nerveus aan de wedstrijd en hadden moeite om de tripples te vinden. Bij een 2-0 voorsprong van “The Iceman” begon de wedstrijd pas echt te ontbranden. Een 3-0 voorsprong was niet besteed aan Price die een pijl miste voor een 145-finish. Het waren de stalen zenuwen van Humphries die hem via een 85-finish op het scorebord brachten. In de daaropvolgende legs wisten de mannen elkaar steeds te overtreffen. Price begon hiermee met een 147-finish waarna “Cool hand Luke” daar via 161 een schepje bovenop deed. Price kreeg het vervolgens bijna klaar om een 9-darter te gooien, maar zag zijn laatste pijl buiten de dubbel 12 vallen. Ondanks een 1-4 achterstand dacht Humphries geen moment aan opgeven. De Engelsman rechtte zijn rug en pakte op indrukwekkende wijze vier legs op rij voor een 5-4 voorsprong. Die voorsprong wist hij uiteindelijk niet om te zetten in een winstpartij. Hij kreeg nog een matchdart via 148, maar miste net de scherpte op het scherpst van de snede. Price zag vervolgens zijn kans schoon om voor de derde week op rij een uitslag van 6-6 te noteren.

Cross spoelt nederlaag van vorige week weg met klinkende zege

Vorige week ontving Rob Cross nog een flink pak slaag van wereldkampioen Michael van Gerwen, maar die nederlaag leek Cross gemotiveerd te hebben om deze week keihard toe te slaan. Helaas voor Gurney was hij diegene die het moest ontgelden tegen “Voltage”. Al na vier legs werd duidelijk dat er niet veel te halen viel “Superchin”. Gurney had namelijk nog geen pijl gekregen op een dubbel en keek zodoende tegen een 4-0 achterstand aan. Cross deelde vervolgens nog een gevoelige tik uit door vanaf 153 ook de 5-0 te noteren. Tot een whitewash kwam het uiteindelijk niet want in de zevende leg van de wedstrijd kreeg Gurney eindelijk een kans op een dubbel, die hij vervolgens niet onbenut liet. Deze legwinst bleek uitstel van executie voor de Noord-Ier, want via dubbel 6 bepaalde de voormalig wereldkampioen de eindstand van de wedstrijd op 7-1.

Suljovic kent weinig moeite met Wright

In de derde partij in Exeter was het de taak aan Suljovic om te tekenen voor zijn eerste overwinning dit Premier League seizoen. Ondanks dit mooie voornemen was het toch zijn tegenstander Peter Wright die het eerst op het scorebord kwam. Vervolgens begon de Oostenrijker aan zijn rush wat hem 6 legs op rij opleverde. Wright wist in zijn voorgaande Premier League partijen vaker terug te komen van een achterstand, maar deze opgave bleek toch te hoog gegrepen voor “Snakebite”. Desalniettemin zorgde de Schot nog voor een kleine comeback. Suljovic viel stil en zag zijn tegenstander nog terugkomen tot 6-4. In de 11 leg maakte Wright dan toch weer een misstap door weinig tripples te gooien. Dit zorgde ervoor dat Suljovic de 7-4 overwinning binnen kon slepen.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

Door: Colin Noteboren

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer
Oranje boven op Europese Q-school Order of Merit
De laatste dag van Q-school staat op het punt van beginnen en dus is het een spannende dag voor velen. Nog acht tourkaarten liggen er voor het grijpen. De Nederlanders staan er goed voor.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken