/ Nieuws

Wade verrast Van Gerwen

Premier League

28-2-2019 22:38

Van Gerwen leek goed te beginnen aan zijn vierde Premier League avond. Bij een 2-1 voorsprong kreeg “Mighty Mike” zijn eerste kans om zijn voorsprong uit te breiden naar twee legs. De Nederlander kreeg daarvoor 5 pijlen, maar liet deze allemaal onbenut. Hierdoor kon Wade weer op gelijke hoogte komen. (video's onderaan)

Van Gerwen liet dit niet op zich zitten en zette zichzelf via een 124-finish opnieuw op een voorsprong. Vervolgens herhaalde zich het scenario van leg vier voor Van Gerwen. Hij kreeg meerdere kansen om de stand naar 4-2 te tillen, maar James Wade maakte er weer 3-3 van. Waar Wade vaak goed in is, is om lang bij een tegenstander in de buurt te blijven om op het juiste moment toe te slaan. Deze partij was daar een perfect voorbeeld van. Via 65 kwam Wade voor het eerst in de partij op voorsprong die hij niet meer uit handen gaf. Van Gerwen leek zijn focus verloren te zijn en zag “The Machine” via een knappe 121-finish op een 6-3 voorsprong komen. Zelfs een gelijkspel zat er niet meer in voor de Brabander, want ook de laatste leg was een prooi voor Wade. Via dubbel 18 besliste hij de wedstrijd op 7-3.

Door de nederlaag profiteerde “Mighty Mike” niet van de misstappen die zijn concurrenten eerder op de avond maakten. Wright en Gurney verloren hun partijen en ook Gerwyn Price verspeelde kostbare punten in zijn partij tegen Luke Humphries.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

Door: Colin Noteboren

1 SAMENVATTING
2 Van Gerwen: 'De status van de Premier League is minder nu'

/ MEER NIEUWS

Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer
Oranje boven op Europese Q-school Order of Merit
De laatste dag van Q-school staat op het punt van beginnen en dus is het een spannende dag voor velen. Nog acht tourkaarten liggen er voor het grijpen. De Nederlanders staan er goed voor.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken