/ Nieuws

Van Barneveld hekkensluiter na verlies tegen Smith

Premier League

28-2-2019 23:13

Michael Smith onderging deze week een operatie en in het begin van zijn wedstrijd werd duidelijk dat de Engelsman daar nog veel last van had. De eerste leg was nog voor “Bully boy” maar vervolgens kreeg van Barneveld alle kans om zich naar een voorsprong te spelen. “Barney” deed zo ook zijn plicht en kwam door tweemaal 76 uit te gooien tot een 2-1 voorsprong. (video's onderaan)

Tot een verlossende voorsprong kwam het niet voor Van Barneveld. Smith leek namelijk door zijn pijn heen te bijten en wist via dubbel 4 zelfs een break te plaatsen voor een 3-3 stand. Deze gelijke stand was mede te danken aan het 100% finishpercentage van de man uit St. Helens. “Bully Boy” leek zich steeds beter te gaan voelen wat zich uitte in hogere scores en een 5-4 voorsprong. Dit breidde de WK-finalist met een 90-finish uit naar 6-4. Vervolgens kreeg Van Barneveld niet meer de kans om het Smith nog lastig te maken waardoor hij zijn partij verloor met 7-4.

Door de Nederlaag neemt Van Barneveld de rode lantaarn over van Michael Smith. Volgende week krijgt de Nederlander de kans om de weg naar boven in te zetten als hij speelt tegen Peter Wright.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

Door: Colin Noteboren

1 SAMENVATTING
2 Van Barneveld: 'Dan kom je op de laatste plek en daar hoor je thuis'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken