/ Nieuws

Van Gerwen en Van Barneveld struikelen vroeg

UK Open

02-3-2019 00:06

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben de vierde ronde van de UK Open niet overleefd. De twee beste Nederlandse darters gingen onderuit tegen respectievelijk Mervyn King en Simon Stevenson, die beiden simpelweg effectiever waren.

De wedstrijd begon nog mooi voor Van Gerwen, die in de eerste leg al meteen 170 uitgooide en The King daarmee brak. De Engelsman bleef echter rustig, kwam terug in de wedstrijd en wist in leg zes zelf wel een break voorsprong te verzilveren. King gooide een knappe 125-finish met Mighty Mike op een dubbel en liep vervolgens met rasse schreden uit. Van Gerwen leek niet zichzelf, kon vooral scorend weinig brengen en moest lijdzaam toezien hoe King een 7-2 voorsprong pakte. Onze landgenoot begon nog wel aan een mini-comeback, maar zag die uiteindelijk toch stranden. Met een fenomenale 141-finish hield King de Brabander van zich af en twee legs later voltooide hij op dubbel zes zijn onverwachtse zege: 10-6.

Van Barneveld wist in de openingsfase nog gelijke trend te houden met Simon Stevenson, maar ook de tegenstander van Barney nam vlak na de eerste paar legs het heft in handen. Na zeven legs stond er een 5-2 voorsprong voor de Engelsman op het bord, die dat vooral te danken had aan een aantal ijzersterke finishes. Daarna hielp Van Barneveld Stevenson nog verder in het zadel door een aantal cruciale dubbels te missen, waardoor de Engelsman nog verder kon uitlopen. Met vijf legs achterstand na er elf gegooid te hebben was de achterstand eigenlijk al onoverbrugbaar voor de Hagenaar. Net als Van Gerwen zette ook Van Barneveld op het laatste moment nog een eindsprint in, maar ook deze comeback kwam te laat. Stevenson struikelde uiteindelijk met een 10-7 zege over de finish.

Het toernooi werd ook ontdaan van de twee beste Schotse darters. Gary Anderson, die voor het eerst sinds zijn rugoperatie weer eens aan de oche stond voor een wedstrijd 'om het echie', verloor met 10-8 van de uitstekend spelende Steve Beaton, terwijl Peter Wright in het topaffiche van de avond met dezelfde cijfers het onderspit moest delven tegen Mensur Suljovic. Ook Adrian Lewis (tegen zijn naamgenoot Jamie), Luke Humphries (verloor van Dave Chisnall), Joe Cullen (niet opgewassen tegen Gerwyn Price) en Darren Webster (kansloos tegen Rob Cross) gingen onderuit.

Er zit na vrijdagavond nog maar één Nederlander in het toernooi. Dat moest ook wel, want op bord vier stonden met Jermaine Wattimena en Jeffrey de Zwaan twee talentvolle landgenoten tegenover elkaar. 'Machine Gun' Wattimena was overduidelijk te sterk voor De Zwaan: 10-2. Helaas zien we Jelle Klaasen, Geert Nentjes, Benito van de Pas, Jan Dekker en Christian Kist zaterdag niet meer terug.

UK Open vierde ronde
Vrijdagavond 1 maart

Hoofdpodium
Gerwyn Price 10-6 Joe Cullen
Mervyn King 10-6 Michael van Gerwen
Steve Beaton 10-8 Gary Anderson
Mensur Suljovic v Peter Wright

Bord twee
Dave Chisnall 10-8 Luke Humphries
Rob Cross 10-4 Darren Webster
Simon Stevenson 10-7 Raymond van Barneveld
Jamie Lewis 10-9 Adrian Lewis

Bord drie
Madars Razma 10-4 Jelle Klaasen
James Wade 10-1 James Wilson
Steve Lennon 10-6 Stephen Bunting
Max Hopp 10-3 Geert Nentjes

Bord vier
Kim Huybrechts 10-3 Peter Hudson
Martin Schindler 10-7 Adam Hunt
Jermaine Wattimena 10-2 Jeffrey de Zwaan
Gabriel Clemens 10-3 Benito van de Pas

Bord vijf
Luke Woodhouse 10-7 Gavin Carlin
Krzysztof Ratajski 10-4 Joe Murnan
Dimitri Van den Bergh 10-5 Ricky Evans
Simon Whitlock 10-3 Jan Dekker

Bord zes
Keegan Brown 10-4 William O'Connor
Nathan Aspinall 10-9 Christian Kist
Jamie Hughes 10-5 Ian White
Daryl Gurney 10-1 Reece Robinson

Bord zeven
Michael Smith 10-5 John Henderson
Josh Payne 10-2 Kyle Anderson
Jonny Clayton 10-3 Arron Monk
Mickey Mansell 10-9 Scott Taylor

Bord acht
Cristo Reyes 10-2 Ryan Joyce
Ross Smith 10-5 Alan Norris
Richard North 10-4 Brendan Dolan
Steve West 10-4 Ryan Searle

Door: Guy Habets

1 SAMENVATTING: Michael van Gerwen - Mervyn King

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer
Wade: 'Cross was by far de beste speler deze Premier League'
James Wade versloeg Rob Cross tijdens de laatste speelweek van de reguliere Premier League, waardoor 'Voltage' de koppositie aan zijn neus voorbij zag gaan. Volgens Wade is het echter niet terecht dat Cross niet als de nummer 1 eindigt.
Lees meer
Cross verliest van Wade en geeft koppositie weg aan Van Gerwen
Niet Rob Cross maar Michael van Gerwen sluit de reguliere Premier League af als nummer één van de ranglijst. Op de slotdag moest de Engelsman winnen van landgenoot James Wade, maar hij ging met 8-6 onderuit.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken