/ Nieuws

King over Van Gerwen: 'Hij moet leren dat je niet voor andere mensen kan praten'

UK Open

02-3-2019 13:03

Mervyn King heeft zijn ultieme revanche kunnen nemen voor de uitspraken van Michael van Gerwen richting hem na een wedstrijd tijdens de Players Championship. De Engelsman versloeg Van Gerwen in de vierde ronde van de UK Open en kwam daarna terug op het voorval.

Volgens Van Gerwen gooide King zijn pijlen zomaar weg tijdens de halve finale van de Players Championship. "Hij is een schande voor de sport", vertelde Van Gerwen na afloop. "Ik geef altijd 100% en doe er alles aan om te winnen." King reageerde vervolgens met het argument dat hij op de camerabaan anders moest gooien. "Hij moet weten wat er speelt voor hij zijn mond opentrekt", voegde hij daar aan toe.

King reageerde na afloop van zijn gewonnen partij tegen Van Gerwen op het voorval. "Hij moet leren dat je niet voor andere mensen kan praten. Michael is een geweldige speler en een geweldig mens, maar je kan niet iemand zo zwartmaken door zoiets te zeggen", zei King tegenover Live Darts. "Nu komen die uitspraken keihard terug."

1 VIDEO
Jacques en Koert bespraken het voorval tijdens een aflevering van RTL Darts Bullseye.

/ MEER NIEUWS

Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer
Oranje boven op Europese Q-school Order of Merit
De laatste dag van Q-school staat op het punt van beginnen en dus is het een spannende dag voor velen. Nog acht tourkaarten liggen er voor het grijpen. De Nederlanders staan er goed voor.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken