/ Nieuws

Wade ontdoet zich van Hopp

UK Open

02-3-2019 19:45

Waar enkele favorieten in de vierde ronde al het UK-Open moesten verlaten, is het James Wade gelukt om ook zijn vijfde ronde-partij te winnen. Dit ging overigens niet zonder slag of stoot want de talentvolle Duitser Max Hopp wist genoeg tegenstand te bieden.

Bij een 5-2 voorsprong voor “The Machine” leek de wedstrijd gespeeld, maar na een mooie comeback van “The Maximiser” moest Wade tot het gaatje gaan om zijn overwinning veilig te stellen. Bij een voorsprong van 9-7 van Wade was het nog lastig om de laatste dubbel te gooien. Wade miste meerdere matchdarts, maar Hopp wist hier niet van te profiteren waardoor de uitslag op 10-7 kwam te staan.

Ook Michael Smith en Daryl Gurney maakt er een aantrekkelijke partij van in Minehead. Beide mannen bleven lang bij elkaar in het kielzog totdat Smith bij een achterstand van 7-6 zijn eindsprint inzette. Met een 155-finish en een 121-finish wist “Bully Boy” zich op matchpoint te zetten. Dit liet Gurney niet op zich zitten en vocht zich terug naar 9-9. Smith het laatste duwtje geven om hem te doen omvallen, was toch net te hoog gegrepen voor de Noord-Ier. Via Tops mocht Smith namelijk de eindstand beslissen op 10-9.

In de derde partij op het hoofdpodium is het Dimitri van den Bergh gelukt om zijn plek te bemachtigen bij de laatste 16. In een ware thriller wist hij af te rekenen met de Oostenrijker Mensur Suljovic. Het werd in de loop van de wedstrijd al snel duidelijk dat beide spelers een lange wedstrijd tegemoet gingen. Ze gaven elkaar namelijk geen duimbreed toe wat leidde tot een stand van 9-9. “The Dream Maker” was in de allesbeslissende leg net te sterk voor Suljovic. De Belg mocht eerst vanaf 170 aanleggen voor de wedstrijd, maar kreeg later nog een gelegenheid om vanaf 25 de wedstrijd in het slot te gooien. Een kans die Van den Bergh niet onbenut liet.

De speler die tijdens de middagsessie de minste moeite kende met zijn tegenstander was Rob Cross. Opponent Mervyn King kon alleen maar toekijken hoe Cross uitliep naar een 6-2 voorsprong. King vocht zich nog terug naar 5-7, maar daar hield het ook op voor “The King”. “Voltage” zette zijn rush voort en liet zijn tegenstander kansloos achter toen hij de wedstrijd besliste met een 143-finish. Uitslag: 10-5

Op het derde podium is het de enige overgebleven Nederlander Jermaine Wattimena gelukt om een plek in de volgende ronde te bemachtigen. In de 10-8 gewonnen wedstrijd tegen Luke Woodhouse liet “The Machinegun” het vooral zien in de tweede helft van de partij. Na een 5-4 voorsprong kwam hij niet meer op achterstand waarna hij zijn overwinning in de achttiende leg bekroonde met een 12-darter.

Hoofdpodium
James Wade 10-7 Max Hopp
Michael Smith 10-9 Daryl Gurney
Mensur Suljovic v Dimitri Van den Bergh
Mervyn King 5-10 Rob Cross

Podium twee
Madars Razma 2-10 Nathan Aspinall
Simon Whitlock 10-8 Gabriel Clemens
Jamie Lewis 7-10 Josh Payne
Jamie Hughes 7-10 Gerwyn Price

Podium drie
Steve Beaton 10-8 Keegan Brown
Krzysztof Ratajski 10-7 Jonny Clayton
Simon Stevenson 10-6 Kim Huybrechts
Jermaine Wattimena 10-7 Luke Woodhouse

Podium vier
Mickey Mansell 8-10 Steve Lennon
Dave Chisnall 10-5 Martin Schindler
Ross Smith 10-5 Steve West
Richard North 7-10 Cristo Reyes

Door: Colin Noteboren

/ MEER NIEUWS

Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer
Oranje boven op Europese Q-school Order of Merit
De laatste dag van Q-school staat op het punt van beginnen en dus is het een spannende dag voor velen. Nog acht tourkaarten liggen er voor het grijpen. De Nederlanders staan er goed voor.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken