/ Nieuws

Wattimena als laatste Nederlander uitgeschakeld op UK Open

UK Open

02-3-2019 23:50

Op de slotdag van het UK Open zien we geen Nederlandse darter meer in actie. Jermaine Wattimena werd vanavond als laatste Nederlander uitgeschakeld door een sterk spelende Michael Smith. (video onderaan)

Smith wist zijn tegenstander al in de openingsleg te breaken en deze break te verzilveren. Via onder meer een knappe 156- en 112-finish liep 'Bullyboy' uit naar een riante 5-0 voorsprong en was hij al op de helft van het aantal benodigde legs voor een plaats in de kwartfinale. Pas in de zevende leg wist Wattimena via een 120-check out op het scorebord te komen. Ook zijn daaropvolgende twee eigen legs wist de Nederlander te behouden, maar hij was niet in staat om Smith te breaken. Hierdoor liep de Engelsman uit naar een 9-3 voorsprong, waarna hij via een 68-finish een plaats bij de laatste acht definitief veilig stelde.

Toppers sneuvelen
Nadat gisteren het doek viel voor onder andere Michael van Gerwen, Gary Anderson en Peter Wright, zijn ook vanavond de nodige topspelers uitgeschakeld tijdens de UK Open. James Wade, die werd gezien als een gevaarlijke outsider, ging onderuit tegen de lager geklasseerde Ross Smith. Ook Dave Chisnall zien we niet meer terug op de finaledag. De nummer 11 van de Order of Merit verloor van Simon Stevenson, die gisteren al verrassend te sterk was voor onder andere Raymond van Barneveld en Kim Huybrechts.

Winst voor Cross en Aspinall
Voormalig wereldkampioen Rob Cross en Nathan Aspinall, dé verrassing van het afgelopen WK, wisten wel de laatste acht te bereiken in Minehead. Cross rekende in de achtste finales af met Cristo Reyes uit Spanje. In het begin van de partij leek het niet de kant van Cross op te vallen, want Reyes nam brutaal een 3-0 voorsprong. Nog voor de onderbreking wist Cross terug te breaken. Daarna ging het duel tot 6-6 gelijkop, waarna 'Voltage' uitliep naar 9-6. De Engelsman besloot het duel in stijl met een 134-finish.  

Aspinall kende op zijn beurt een spannende wedstrijd tegen Steve Lennon. De eerste vier legs gingen met de darts mee, waarna Lennon als eerste een break wist te plaatsen. De Ier liep vervolgens uit naar een 7-3 voorsprong, waardoor hij nog drie legs nodig had voor de zege. 'The Asp' toonde echter veerkracht en kwam mede dankzij een 152-finish op gelijke hoogte. Door de profiteren van gemiste dubbels van Lennon kwam Aspinall zelfs op een 9-7 voorsprong, waarna hij de wedstrijd bij 9-8 in zijn voordeel besliste.  

Uitslagen zaterdagavond
Nathan Aspinall - Steve Lennon 10-8
James Wade - Ross Smith 7-10
Dave Chisnall - Simon Stevenson 9-10
Krzysztof Ratajski - Gerwyn Price 3-10
Steve Beaton - Dimitri van den Bergh 10-8
Michael Smith - Jermaine Wattimena 10-3
Rob Cross - Cristo Reyes 10-6
Simon Whitlock - Josh Payne 7-10

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het UK Open toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.


Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING: Jermaine Wattimena - Michael Smith

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken