/ Nieuws

Toppers overleven in Minehead

UK Open

03-3-2019 18:50

De kwartfinales van het UK Open zijn zonder grote verrassingen verlopen. In alle vier de wedstrijden wist de hoger geplaatste speler te winnen. Daarmee beloofd de finaleavond een spannende te worden. Wie pakt zijn eerste UK Open titel? (video onderaan)

Michael Smith is de nummer 6 van de wereld. Toch wist ‘Bullyboy’ nog nooit een major toernooi op zijn naam te schrijven. Op weg richting de finaleavond moest de Engelsman zien af te rekenen met Steve Beaton, één van de verrassingen van dit toernooi. Maar ‘The Bronzed Adonis’ kwam totaal niet in het stuk voor. Via een 110-finish pakte Smith een 6-0 voorsprong, waarna Beaton met een 48-finish éindelijk op het bord kwam. Het bleek de enige winstleg voor Beaton te zijn, die met een 10-1 nederlaag afscheid nam van Minehead.

Rob Cross en Gerwyn Price wisten wél al eerder een major toernooi te winnen. Ook deze twee mannen hadden een ‘onverwachte’ naam tegenover zich staan in de kwartfinales. Cross moest zien af te rekenen met Josh Payne terwijl Price het op nam tegen Simon Stevenson. Cross zag Payne tot 4-4 bijblijven, maar wist daarna het beslissende gat te slaan en won uiteindelijk met 10-7. Ook Price zag zijn tegenstander in het begin nog bijblijven (4-4) maar boekte uiteindelijk een eenvoudige zege tegen de bedwinger van Raymond van Barneveld: 10-5.

De laatste kwartfinale ging tussen Nathan Aspinall en Ross Smith. Aspinall had zich eerder dit jaar al bewezen met een plek in de halve finales van het WK. Tegen Ross Smith had hij de ideale kans om opnieuw bij de beste vier te komen. Door het gooien van een 121-finish kwam ‘The Asp’ al snel op een 3-0 voorsprong. Even later stond er een 8-3 tussenstand op het bord. Toch gaf Smith niet op: ‘Smudger’ kwam terug tot 8-5 en leek er weer in te gaan geloven. Maar juist op dat moment gooide Aspinall een 170-finish om op één leg van de zege te komen. Die kwam er twee legs later via de dubbel tien, waardoor er een 10-6 eindstand op het bord kwam.

Door: Michel Mulders

1 Overzicht kwartfinales

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken