/ Nieuws

Aspinall stunt en wint UK Open

UK Open

03-3-2019 23:50

Nathan Aspinall zal met een goed gevoel wakker worden maandag 4 maart. ‘The Asp’ kroonde zich na drie lange dagen darts tot winnaar van de UK Open. In een matige finale was de jonge Engelsman met 10-5 te sterk voor een weinig inspirerende Rob Cross. (video's onderaan)

Beide heren verdeelden de eerste vier legs, maar in de vijfde, net voor de eerste pauze, sloeg Aspinall toe. Cross kon in zijn eerste vijf beurten scorend geen vuist maken en zijn opponent strafte dat af dankzij een 77-finish.

De jonge Engelsman pakte ook de eerste twee legs na de onderbreking, maar vergat de voorsprong op 6-2 te brengen. ‘The Asp’ had niet genoeg aan drie pijlen voor 32 waardoor Cross langszij kwam. Het was een tik die hard was aangekomen want Aspinall was een paar legs nergens. ‘Voltage’ leek zelfs met een 5-5 gelijke stand de tweede onderbreking in te gaan, maar omdat de voormalig wereldkampioen zes darts miste, wist Aspinall de tiende leg te pakken.

Of het de vermoeidheid was of iets anders, het niveau van beide heren werd er gedurende de wedstrijd niet beter op. Vooral Cross leek last te hebben van de lange dag. Exemplarisch was de dart die ‘Voltage’ op dubbel vijf mikte, maar diep in de singel twaalf terecht kwam. Aspinall speelde niet groots, maar aangezien Cross constant rond de 85 gemiddeld zat, kon de Engelsman de legjes vrij eenvoudig bij elkaar rapen. Bij een stand van 10-5 in het voordeel van Aspinall leek de voormalig wereldkampioen de jonge Engelsman alvast te feliciteren met de winst door hem een hand te geven bij het verlaten van het podium voor de derde pauze. Een bijzondere scene.

Een leg later kroonde Aspinall zich tot winnaar en dat deed hij op een prachtige manier. Tweemaal een trippel twintig werd opgevolgd door de bull’s eye waardoor het Aspinall was die er met de titel vandoor ging.

Verkeerd gestoken flight
Eerder die avond had ‘The Asp’ al laten zien uit het juiste hout gesneden te zijn in zijn wedstrijd tegen de in vorm verkerende Gerwyn Price. In een matige openingsfase greep de jonge Engelsman de door Price geboden kansen met beide handen aan. Apsinall kwam 8-3 voor, maar zag de Welshman terugkomen tot 9-7. Price had zich bij deze stand  op 41 geparkeerd om te breaken, echter was het Aspinall die als eerst aan de oche kwam. Onder helse druk finishte ‘The Asp’ 121 middels de bull’s eye. Price toonde zijn respect, maar gaf zich niet gewonnen. ‘The Iceman’ kreeg bij een stand van 10-9 de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Price stond op 70, maar door een dubbelgevouwen flight belandde zijn eerste  dart in de enkele één. Daardoor kreeg de man uit Wales slechts een dart voor de bull’s eye. Deze werd gemist en Aspinall trok de wedstrijd over de streep.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het UK Open toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

Door: Marnix Rutgers

1 SAMENVATTING FINALE
2 SAMENVATTING FINALE-AVOND
3 Aspinall: 'Twee jaar geleden zat ik nog op de slechtste plek in de zaal'
4 Verkeerd gestoken flight zorgt voor afzwaaier Price

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken