/ Nieuws

Van Gerwen: 'Ik ben de meest gevreesde tegenstander voor anderen'

Premier League

07-3-2019 19:43

Michael van Gerwen treft in de Premier League in Aberdeen John Henderson. De Schot is de contender deze vijfde speelweek en hoopt Van Gerwen op een derde nederlaag op een rij te trakteren. De Nederlander verloor van James Wade en Mervyn King de afgelopen dagen.

"Ik heb niet mijn beste spel laten zien de laatste twee wedstrijden, maar Wade en King speelden goed tegen me. Die wedstrijden zijn nu voorbij en ik focus met 100% op de volgende wedstrijd tegen John Henderson", zegt Van Gerwen. "Ik heb veel respect voor hem en ik weet dat hij er klaar voor is tegenover die Schotse fans."

"Iedere wedstrijd die ik niet win deze competitie is een slechte, maar dat zegt niets over de volgende wedstrijd. Hetzelde geldt natuurlijk andersom, als ik de UK Open gewonnen had. De ranglijst van de laatste zes jaar laat zien dat ik de meest gevreesde tegenstander ben voor andere spelers", aldus Van Gerwen. "Ik weet dat als ik mijn beste spel speel, ik win. Zo simpel is het."

Voor John Henderson staat er niets op het spel. Hij gaat vooral genieten van de wedstrijd. "Ik speel tegen de beste speler van de wereld. Ik heb niets te verliezen. Ik ga het podium op en genieten", zegt Henderson, die in 2017 stuntte tegen Van Gerwen door de Nederlander uit te schakelen op de World Grand Prix. "Ik versloeg hem toen, maar ik weet dat dat een totaal andere situatie was. Die wedstrijd telt donderdag niet."

/ MEER NIEUWS

Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer
Oranje boven op Europese Q-school Order of Merit
De laatste dag van Q-school staat op het punt van beginnen en dus is het een spannende dag voor velen. Nog acht tourkaarten liggen er voor het grijpen. De Nederlanders staan er goed voor.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken