/ Nieuws

Van Gerwen: 'Ik ben de meest gevreesde tegenstander voor anderen'

Premier League

07-3-2019 19:43

Michael van Gerwen treft in de Premier League in Aberdeen John Henderson. De Schot is de contender deze vijfde speelweek en hoopt Van Gerwen op een derde nederlaag op een rij te trakteren. De Nederlander verloor van James Wade en Mervyn King de afgelopen dagen.

"Ik heb niet mijn beste spel laten zien de laatste twee wedstrijden, maar Wade en King speelden goed tegen me. Die wedstrijden zijn nu voorbij en ik focus met 100% op de volgende wedstrijd tegen John Henderson", zegt Van Gerwen. "Ik heb veel respect voor hem en ik weet dat hij er klaar voor is tegenover die Schotse fans."

"Iedere wedstrijd die ik niet win deze competitie is een slechte, maar dat zegt niets over de volgende wedstrijd. Hetzelde geldt natuurlijk andersom, als ik de UK Open gewonnen had. De ranglijst van de laatste zes jaar laat zien dat ik de meest gevreesde tegenstander ben voor andere spelers", aldus Van Gerwen. "Ik weet dat als ik mijn beste spel speel, ik win. Zo simpel is het."

Voor John Henderson staat er niets op het spel. Hij gaat vooral genieten van de wedstrijd. "Ik speel tegen de beste speler van de wereld. Ik heb niets te verliezen. Ik ga het podium op en genieten", zegt Henderson, die in 2017 stuntte tegen Van Gerwen door de Nederlander uit te schakelen op de World Grand Prix. "Ik versloeg hem toen, maar ik weet dat dat een totaal andere situatie was. Die wedstrijd telt donderdag niet."

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken