/ Nieuws

Cross eenvoudig voorbij Smith

Premier League

07-3-2019 21:47

Rob Cross heeft zijn vijfde wedstrijd van de Premier League 2019 eenvoudig gewonnen. Net als tijdens de halve finale van het UK Open van afgelopen weekend, was 'Voltage' te sterk voor Michael Smith. (video onderaan)

Nadat de eerste drie legs met de darts mee gingen, was het Cross die in de vijfde leg de eerste break wist te plaatsen. Hiervoor had de WK kampioen van 2018 een prachtige 164-finish nodig. Twee legs later wist 'Voltage' opnieuw te breaken, ditmaal via een 81-finish. In de negende leg van de partij kreeg Cross al zijn eerste matchdart, maar deze wist hij niet te verzilveren. Smith kwam via een 90-finish nog terug tot 6-3, maar kon niet voorkomen dat Cross via dubbel 3 de partij alsnog in zijn voordeel besliste: 7-3.

Masterclass van Wade
De tweede partij van de speelavond in Aberdeen ging tussen James Wade en Daryl Gurney. 'Superchin' zal met weinig plezier terugkijken op deze wedstrijd, aangezien hij, net als vorige week, kansloos onderuit ging.

Wade ging de partij uitstekend van start en wist meteen te breaken. Na het behouden van zijn eigen leg, wist 'The Machine' via een mooie 128-finish op 3-0 te komen. In de vierde leg kreeg Gurney zijn eerste pijl op een dubbel, maar deze was niet aan hem besteed. Hierdoor kwam Wade op 4-0 en vervolgens 5-0. Ook de resterende twee legs werden een prooi voor de linkshandige Engelsman, die de partij afsloot met een gemiddelde van bijna 110 en een finish percentage van maar liefst 78%.

Price te sterk voor Suljovic
Na de ontmoeting tussen Wade en Gurney betraden Gerwyn Price en Mensur Suljovic het podium voor hun ontmoeting in de Premier League. Net als in voorgaande weken toonde Price ook ditmaal waarom hij steeds dichterbij de top aan zit. De uitbundige Welshman brak zijn tegenstander meteen via een 107-finish. Nadat 'The Iceman' op 2-0 kwam, gingen de daaropvolgende twee legs met de darts mee. In de vijfde leg wist Price opnieuw een break te forceren, ditmaal via een 127-finish. Suljovic kwam deze tweede tik niet meer te boven en verloor de partij uiteindelijk met 7-3. Voor Price betekent dit na drie gelijke spelen op rij eindelijk weer een overwinning.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer
Oranje boven op Europese Q-school Order of Merit
De laatste dag van Q-school staat op het punt van beginnen en dus is het een spannende dag voor velen. Nog acht tourkaarten liggen er voor het grijpen. De Nederlanders staan er goed voor.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken