/ Nieuws

Cross eenvoudig voorbij Smith

Premier League

07-3-2019 21:47

Rob Cross heeft zijn vijfde wedstrijd van de Premier League 2019 eenvoudig gewonnen. Net als tijdens de halve finale van het UK Open van afgelopen weekend, was 'Voltage' te sterk voor Michael Smith. (video onderaan)

Nadat de eerste drie legs met de darts mee gingen, was het Cross die in de vijfde leg de eerste break wist te plaatsen. Hiervoor had de WK kampioen van 2018 een prachtige 164-finish nodig. Twee legs later wist 'Voltage' opnieuw te breaken, ditmaal via een 81-finish. In de negende leg van de partij kreeg Cross al zijn eerste matchdart, maar deze wist hij niet te verzilveren. Smith kwam via een 90-finish nog terug tot 6-3, maar kon niet voorkomen dat Cross via dubbel 3 de partij alsnog in zijn voordeel besliste: 7-3.

Masterclass van Wade
De tweede partij van de speelavond in Aberdeen ging tussen James Wade en Daryl Gurney. 'Superchin' zal met weinig plezier terugkijken op deze wedstrijd, aangezien hij, net als vorige week, kansloos onderuit ging.

Wade ging de partij uitstekend van start en wist meteen te breaken. Na het behouden van zijn eigen leg, wist 'The Machine' via een mooie 128-finish op 3-0 te komen. In de vierde leg kreeg Gurney zijn eerste pijl op een dubbel, maar deze was niet aan hem besteed. Hierdoor kwam Wade op 4-0 en vervolgens 5-0. Ook de resterende twee legs werden een prooi voor de linkshandige Engelsman, die de partij afsloot met een gemiddelde van bijna 110 en een finish percentage van maar liefst 78%.

Price te sterk voor Suljovic
Na de ontmoeting tussen Wade en Gurney betraden Gerwyn Price en Mensur Suljovic het podium voor hun ontmoeting in de Premier League. Net als in voorgaande weken toonde Price ook ditmaal waarom hij steeds dichterbij de top aan zit. De uitbundige Welshman brak zijn tegenstander meteen via een 107-finish. Nadat 'The Iceman' op 2-0 kwam, gingen de daaropvolgende twee legs met de darts mee. In de vijfde leg wist Price opnieuw een break te forceren, ditmaal via een 127-finish. Suljovic kwam deze tweede tik niet meer te boven en verloor de partij uiteindelijk met 7-3. Voor Price betekent dit na drie gelijke spelen op rij eindelijk weer een overwinning.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken