/ Nieuws

Van Barneveld verliest opnieuw in Premier League Darts

Premier League

07-3-2019 22:20

Raymond van Barneveld wacht nog altijd op zijn eerste overwinning in de Premier League 2019. In Aberdeen ging de Nederlander met 7-3 onderuit tegen Peter Wright, die dankzij deze overwinning op zes punten komt. (video onderaan)

Van Barneveld begon de wedstrijd uitstekend met een maximale score en wist via dubbel 8 zijn eerste leg binnen te halen. Wright maakte gelijk en wist 'Barney' te breaken via tops, nadat de Nederlander twee pijlen op dubbel 16 miste. Via dubbel 19 bracht Wright het verschil op twee, waarna hij via een 81-finish Van Barneveld opnieuw brak. De daaropvolgende drie legs gingen met de darts mee, waardoor de stand op 6-2 kwam.

In de negende leg kreeg Wright de kans om het duel in het slot te gooien, maar hij miste dubbel 12 voor een mooie 141-finish. Van Barneveld gooide de dubbel wel en verkleinde zijn achterstand tot 6-3. Een leg later was het alsnog gedaan, toen Wright via dubbel 1 zijn zevende en beslissende leg behaalde.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer
Oranje boven op Europese Q-school Order of Merit
De laatste dag van Q-school staat op het punt van beginnen en dus is het een spannende dag voor velen. Nog acht tourkaarten liggen er voor het grijpen. De Nederlanders staan er goed voor.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken