/ Nieuws

Duur puntverlies voor Van Gerwen tegen Henderson

Premier League

07-3-2019 23:05

De laatste partij van de avond ging tussen Michael van Gerwen en John Henderson, die als local hero zijn debuut mocht maken door het uitvallen van Gary Anderson. In een leuke wedstrijd leek de overwinning naar Van Gerwen te gaan, maar Henderson sleepte toch nog een gelijkspel uit het vuur. (video's onderaan)

'Mighty Mike' begon sterk aan de wedstrijd en kwam al snel op 3-0. Henderson gaf zich echter niet gewonnen en wist op het scorebord te komen, waarna de Schot beter in de wedstrijd kwam. De daaropvolgende legs gingen met de darts mee, waardoor Van Gerwen op een 5-2 voorsprong kwam. Bij een 5-3 stand wist 'Highlander' een rebreak te plaatsen, aangezien Van Gerwen het naliet om op 6-3 te komen. De Nederlander was niet onder de indruk en wist Henderson opnieuw te breaken en op 6-4 te komen. Waar iedereen verwachtte dat het duel beslist was, was het Henderson die Van Gerwen tot een twaalfde en beslissende leg dwong. Hierin was de Schot de sterkste, waardoor hij zijn Premier League debuut opluisterde met een gelijkspel tegen de nummer één van de ranglijst.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING
2 Geniale opkomst Henderson
3 Uitzinnig publiek verpest interview Henderson

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken