/ Nieuws

Duur puntverlies voor Van Gerwen tegen Henderson

Premier League

07-3-2019 23:05

De laatste partij van de avond ging tussen Michael van Gerwen en John Henderson, die als local hero zijn debuut mocht maken door het uitvallen van Gary Anderson. In een leuke wedstrijd leek de overwinning naar Van Gerwen te gaan, maar Henderson sleepte toch nog een gelijkspel uit het vuur. (video's onderaan)

'Mighty Mike' begon sterk aan de wedstrijd en kwam al snel op 3-0. Henderson gaf zich echter niet gewonnen en wist op het scorebord te komen, waarna de Schot beter in de wedstrijd kwam. De daaropvolgende legs gingen met de darts mee, waardoor Van Gerwen op een 5-2 voorsprong kwam. Bij een 5-3 stand wist 'Highlander' een rebreak te plaatsen, aangezien Van Gerwen het naliet om op 6-3 te komen. De Nederlander was niet onder de indruk en wist Henderson opnieuw te breaken en op 6-4 te komen. Waar iedereen verwachtte dat het duel beslist was, was het Henderson die Van Gerwen tot een twaalfde en beslissende leg dwong. Hierin was de Schot de sterkste, waardoor hij zijn Premier League debuut opluisterde met een gelijkspel tegen de nummer één van de ranglijst.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING
2 Geniale opkomst Henderson
3 Uitzinnig publiek verpest interview Henderson

/ MEER NIEUWS

Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer
Oranje boven op Europese Q-school Order of Merit
De laatste dag van Q-school staat op het punt van beginnen en dus is het een spannende dag voor velen. Nog acht tourkaarten liggen er voor het grijpen. De Nederlanders staan er goed voor.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken