/ Nieuws

Wade krijgt klop van Suljovic

Premier League

14-3-2019 22:46

Mensur Suljovic heeft de opmars van James Wade een halt toegeroepen. De Oostenrijker speelde een prima pot, gooide een gemiddelde van ruim boven de honderd en won daardoor met 7-3 van The Machine. The Gentle pakte na vier legs zijn eerste break en hield die vervolgens knap binnenboord door 109 te finishen. Wade zette daar degelijk spel tegenover, maar dat was niet genoeg om het Suljovic echt moeilijk te maken. Die speelde simpelweg beter, liep nog een break uit en haalde in de tiende leg de zege binnen. (video onderaan)

Het onderonsje tussen Peter Wright en Daryl Gurney aan het einde van de avond heeft geen winnaar opgeleverd. Vooral Snakebite zal daar van balen, want de kleurrijke Schot had na negen legs een 6-3 voorsprong in handen en leek op het punt te staan om Gurney de knock-out uit te delen. De Noord-Ier weigerde echter te capituleren. SuperChin speelde in de laatste drie legs een stuk beter dan in de voorgaande legs en had daarnaast ook het geluk dat Wright een matchdart miste. Die misser kwam de Schot in de twaalfde leg duur te staan: 6-6.

De avond werd afgetrapt door Michael Smith en 'contender' Nathan Aspinall, die in goede vorm verkeert. Het winnen van de UK Open was daar het bewijs van, maar nu slaagde 'The Asp' er niet in om het grote publiek te vermaken met goed spel. Zijn tegenstander, Michael Smith, slaagde daar ook niet in, maar was op de beslissende momenten een stuk doortastender dan Aspinall. De kersverse majorwinnaar liet een aantal kansjes liggen en zag hoe Smith er uiteindelijk met behulp van een knappe 127-finish met een 7-2 zege vandoor ging.

Door: Guy Habets

1 SAMENVATTING

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken