/ Nieuws

Hopp speelt tegen jeugdidool: 'Zege zal gemengde gevoelens opleveren'

20-3-2019 21:28

Max Hopp maakt zich op voor zijn debuut in de Premier League. De Duitser vervangt in Berlijn de afgehaakte Gary Anderson en treft voor zijn thuispubliek zijn idool: Raymond van Barneveld. 

"Toen ik begon met darten waren mijn eerste pijlen die van Raymond. Het is een droom om tegen hem te spelen voor mijn publiek", vertelt Hopp. "Ik zal natuurlijk wel nerveus zijn, maar ik heb bewezen dat ik mijn emoties in bedwang kan houden. Ik kan agressief spelen en kalm. Ik kan op twee manieren spelen dus."

Voor Van Barneveld is de wedstrijd tegen Hopp ontzettend belangrijk. De Nederlander bungelt nog altijd onderaan de ranglijst en heeft nog maar drie wedstrijden om zijn laatste Premier League-avontuur vroegtijdig te laten eindigen. Dat beseft Hopp ook. "Als hij verliest, komt hij echt in de problemen. Een overwinning zal dan ook gemengde gevoelens voor me opleveren", zegt Hopp. "Maar ik wil aan mijn loopbaan bouwen en dit is een uitgelezen kans om me te laten zien."

Hopp was al eerder succesvol in zijn thuisland. Zo won hij vorig jaar een EuroTour-toernooi. "Berlijn is ongelofelijk, het publiek is geweldig", aldus Hopp. "Ik denk dat niets kan tippen aan de opkomst van John Henderson in Aberdeen. Ik weet niet of Berlijn dat kan evenaren, maar ik hoop het wel."

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken